Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Presentació del recull de les propostes formulades en el marc de les trobades Andorra: reptes de futur

Presentació del recull de les propostes formulades en el marc de les trobades Andorra: reptes de futur

Consell General, 29 de juny del 2022

El vestíbul del Consell General ha acollit la presentació del recull de les propostes formulades en el marc de les trobades Andorra: reptes de futur.

Andorra reptes de futur neix durant els moments més durs de la pandèmia de la COVID-19,  iniciativa impulsada pel Consell General, el Govern i els Comuns de les set parròquies— i totes les forces polítiques que hi tenen representació per crear taules de treball i de reflexió.

Les àrees de treball i reflexió resultants han estat: Relacions internacionals i desenclavament físic, Administracions públiques, Transició energètica, medi ambient i canvi climàtic, Transformació i diversificació econòmica, i Salut, benestar i solidaritat. S’hi afegien tres temàtiques transversals: Educació, Justícia i seguretat i Finançament de l’estat.

Són cinc (5) taules de treball diferents d’on es concreten 127 reptes, que es poden integrar en 34 grans reptes i s’aporten al voltant de 500 estratègies per fer-hi front.

La publicació concreta els reptes en deu (10) propostes que han de permetre una anàlisi més acurada de les línies d’acció que es poden arribar a impulsar des de tots els àmbits de la societat andorrana.

Repte 1: La definició d’un model de país

Repte 2: Les relacions amb un món canviant

Repte 3: La gestió dels problemes públics

Repte 4: El canvi climàtic

Repte 5: La transició energètica

Repte 6: La transformació econòmica

Repte 7: L’envelliment de la població

Repte 8: Un sistema integral de salut i benestar

Repte 9: La mobilitat

Repte 10: Un país per viure-hi

L’objectiu principal és identificar els reptes de futur d’Andorra per als propers 25-30 anys i alhora identificar accions per poder començar a fer front als reptes identificats

La presentació ha anat a càrrec de la síndica general i presidenta del Comitè rector d’Andorra: reptes de futur, Roser Suñé Pascuet i de la consellera general, secretaria de Sindicatura i vicepresidenta del Comitè rector d’Andorra: reptes de futur, Susanna Vela Palomares.

Andorra: reptes de futur - llibre en digital

Galeria d'imatges