Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Presentació del projecte 'Competències per a una cultura democràtica'

Presentació del projecte 'Competències per a una cultura democràtica'

Consell General, 24 de setembre del 2018.

En el marc de la celebració del Dia Internacional de la Democràcia, el Consell General ha acollit la presentació del projecte 'Competències per a una cultura democràtica' de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp. L'acte ha comptat igualment amb l'actuació del Cor de Rock d'Encamp, integrat per alumnes del centre.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la presentació al Consell General del projecte 'Competències per a una cultura democràtica':

Distingides autoritats,

Senyores i senyors,

Bona tarda i benvinguts. El Consell General s’ha volgut sumar un any més a la celebració del Dia Internacional de la Democràcia, una jornada que va ser establerta l’any 2007 per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu de promoure i implementar noves maneres de fer més viva la democràcia arreu del món.

El Consell General, a través de la seva delegació a la Unió Interparlamentària, ha participat cada any en aquesta jornada, que té lloc el 15 de setembre. Enguany, la nostra participació és doble: d’una banda, i tenint en compte que el tema proposat en aquesta ocasió era la funció de control  que exerceixen els parlaments, vam publicar a la nostra pàgina web dades relatives a aquesta funció de control corresponents a l’any 2018 i amb una comparativa respecte als anys immediatament anteriors. Així, fins al 13 de setembre, s’havien presentat 43 preguntes escrites al Govern (72 l’any 2017,  84  l’any 2016), 41 preguntes orals (60 el 2017, 69 el 2016) i 72 demandes d’informació (109 el 2017 i 117 el 2016).

D’altra banda, avui acollim la presentació en públic, a Andorra, del projecte ‘Competències per a una cultura democràtica’ de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp. I subratllo “a Andorra” perquè aquests joves, juntament amb els professors que han treballat amb ells aquest projecte, van anar el mes de juny passat a Estrasburg, precisament a explicar la feina que han estat fent i per visitar dues institucions emblemàtiques quan de democràcia es tracta: el Consell d’Europa i el Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Esperem que, igual com ho van fer a Estrasburg, els alumnes ens expliquin avui com treballen els valors de la cultura democràtica i els drets humans, a partir del Marc de les competències per a la ciutadania democràtica del Consell d’Europa, impulsat durant la presidència d’Andorra el 2013. Per acabar, i també de manera similar al que va passar a Estrasburg, comptarem amb l’actuació del Cor de Rock d’Encamp, integrat per alumnes del centre.

Moltes gràcies per venir aquesta tarda a compartir la vostra experiència, i felicitats a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, als alumnes i als professors, pel vostre projecte. Que per molts anys hi pugueu treballar, i que per molts anys en pugueu compartir els resultats amb el conjunt de la societat.

Moltes gràcies.

Galeria d'imatges