Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Presentació de la beca Consell de la Terra

Presentació de la beca Consell de la Terra

Andorra la Vella, 8 de febrer de 2018.

El Consell General i l'Institut d'Estudis Andorrans han subscrit un conveni de col·laboració pel qual es convocarà, a través del recentment creat Centre d'Estudis Històrics i Polítics, un ajut de tercer cicle, és a dir, un ajut per realitzar una tesi doctoral sobre el sistema parlamentari andorrà des de la perspectiva històrica o de les ciències polítiques. El síndic general, Vicenç Mateu, i el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, han estat els encarregats de presentar la beca, que pren el nom històric del Consell de la Terra per subratllar la continuïtat d'aquesta institució al llarg de sis segles.

L'establiment de l'ajut, de fet, es produeix coincidint amb el 25è aniversari de la Constitució i a les portes d'iniciar les celebracions del 600 aniversari del Consell de la Terra. Aquesta iniciativa pretén promoure, a partir de la recerca en l'àmbit universitari, el coneixement i la reflexió "sobre qui som", segons ha apuntat el síndic general. 

Les bases de l'ajut es publicaran properament al BOPA. L'import de l'ajut serà de 1.250 euros mensuals, fins arribar al total (15.000 euros en un any).

Galeria d'imatges