Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / OSCE-PA: Roger Padreny reclama que els estats incloguin els joves en els debats sobre models energètics i polítiques mediambientals.

OSCE-PA: Roger Padreny reclama que els estats incloguin els joves en els debats sobre models energètics i polítiques mediambientals.

El Conseller General i membre de l’OSCE-PA ha intervingut en el seminari en línia sobre “La revolució de les energies netes i les seves implicacions per a la regió de l'OSCE”, impulsat per l’Assemblea parlamentària de l’OSCE.

El Conseller General i membre de l’OSCE-PA ha intervingut en el seminari en línia sobre “La revolució de les energies netes i les seves implicacions per a la regió de l'OSCE”, impulsat per l’Assemblea parlamentària de l’OSCE. 

El representant de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA ha insistit en la necessitat de garantir que es promoguin legislacions homologades arreu del territori OSCE que apostin per la transició energètica. També ha reclamat la promoció de tota mena d’acords en l’àmbit supranacional i nacional que es basin en reconèixer la crisi climàtica i la necessitat de realitzar accions per combatre-la.

En la seva intervenció, Roger Padreny ha expressat la necessitat de “promoure una declaració d’emergència climàtica com a eina clau per afrontar un nou paradigma de transició energètica basat en energies verdes”.

En aquest sentit, Padreny ha apel·lat als estats membres perquè incloguin la veu dels joves als debats, tant en l’àmbit nacional com internacional, que celebrin sobre models energètics i polítiques mediambientals i també ha recordat “que els debats d’avui afectaran, sobretot, a les noves generacions”.

Així mateix, Padreny ha recalcat que una manera de vehicular-lo seria a través de la recent creada Xarxa de joves parlamentaris dins l’Assemblea parlamentària de l’OSCE, la qual es va reunir per primera vegada el proppassat 13 de desembre amb l’objectiu de que l’organització inclogui dins dels seus debats la perspectiva de joventut.

En aquest sentit, el Consell General va aprovar per unanimitat la “Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic” l’any 2018 i “L’acord de reconeixement de la crisi climàtica i de declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica”, l’any 2020. Padreny ha recordat que aquest acord fou treballat des de la joventut i fou inclòs dins la “Joint declaration on future leadership for political inclusion in the OSCE Region”, una declaració que sorgeix del “Future leadership for political inclusion in the OSCE Region” un seminari de joves parlamentaris celebrat a Washington l’any 2020 i on el Conseller General també hi va participar.

Roger Padreny ha finalitzat la seva intervenció dient que “en el cas de la transició energètica i en molts d’altres, la joventut hi té molt a dir i hem de garantir que es faci sentir".

Galeria d'imatges