Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Noves resolucions adoptades per part de les comissions generals de l'OSCE PA

Noves resolucions adoptades per part de les comissions generals de l'OSCE PA

 

La Comissió d’Afers Polítics i de Seguretat de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE ha aprovat la resolució general que insta als parlaments a garantir una vigilància plena i efectiva dels sectors de la seguretat pública i privada, així com millorar la supervisió i la rendició de comptes; el control dels seus serveis nacionals d'intel·ligència per garantir el ple respecte dels drets humans fonamentals i investigar a fons possibles violacions del dret nacional o internacional. La resolució també recorda que la mediació i el diàleg són àmpliament reconeguts com a mitjans rendibles per prevenir, gestionar i resoldre conflictes violents, i anima a l'Assemblea Parlamentària a seguir jugant un paper actiu en la mediació.

La Comissió d’Afers Polítics també ha aprovat un punt addicional relatiu a la prevenció i a la lluita contra el terrorisme, l’extremisme violent i la radicalització que deriva amb el terrorisme impulsada pel President del Comitè Ad-hoc de prevenció i lluita contra el terrorisme, el diputat grec, Mavroudis Voridis. La resolució demana als Estats participants de l’OSCE, cooperar, compartir les informacions i mantenir la lluita contra el terrorisme provenint el reclutament i la mobilització d’individus.

 

La Comissió d’Afers Econòmics, de la Ciència, de la Tecnologia i del Medi Ambient ha aprovat la proposta de resolució general que, entre d’altres exhorta als Estats participants a establir mecanismes institucionals per coordinar i controlar les polítiques anticorrupció; que implementin polítiques efectives, coherents i integrades per respondre als fluxos migratoris, amb especial atenció a grups vulnerables com dones, noies i menors no acompanyats.

 

La Comissió per la Democràcia, els Drets Humans i Qüestions Humanitàries ha adoptat la resolució general que demana a l'OSCE, entre d’altres, que participi activament en els Balcans Occidentals en resposta a la creixent polarització de les tensions i l'augment de forces agressives nacionalistes i revisionistes. També s’encomana a l'OSCE que desenvolupi principis rectors per als Estats participants per millorar la regulació d'Internet d'una manera global i centrada en l'ésser humà, que contribueix a resoldre els problemes plantejats per les tecnologies d'Internet; informació i comunicació.

Aquesta Comissió també ha aprovat un punt addicional contra les violacions de drets humans i llibertats fonamentals a Crimea.

 

Aquestes resolucions s’integraran a la Declaració de Berlín que l’Assemblea ha d’aprovar dimecres.

 

Galeria d'imatges