Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Més divulgació i un jurat especialitzat per al Premi d’Investigació Històrica

Més divulgació i un jurat especialitzat per al Premi d’Investigació Històrica

Casa de la Vall, 12 d'abril del 2024

Susanna Vela i Marg Magallon durant la roda de premsa

Descarrega l'imatge (mida original)

La Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports ha decidit donar un nou impuls al Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica per assolir dos objectius, d’una banda, més participació, i de l’altra, una major qualitat de les obres presentades.

La presidenta de la comissió, Susanna Vela, ha explicat, en roda de premsa aquest divendres al matí, que de cara a la pròxima edició es comptarà amb un jurat especialitzat en història moderna i contemporània format pels doctors Queralt Solé, doctora en història contemporània per la Universitat de Barcelona, i Marc Conesa, especialista en les societats rurals i de muntanya de l’època moderna. A més, el jurat comptarà amb Lídia Arbués, responsable de l’Arxiu Nacional d’Andorra, i el darrer guardonat amb el premi, Carles Gascón.

D’aquesta manera es vol dotar al jurat del premi de professionals d’alt nivell capaços de valorar els treballs d’investigació combinats amb historiadors que aportaran els seus coneixements en l’àmbit andorrà i pirinenc per poder valorar les obres.

Un altre dels objectius marcats és assolir més participació, per això, Marc Magallon, vicepresident de la comissió, ha remarcat que es farà una major promoció del premi publicant les bases al web del Consell General, a la del Cercle de les Arts i les Lletres i al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany és que les bases contemplen l’ús d’intel·ligència artificial (IA) sempre que s’indiqui i es referenciï la menció expressa del ‘prompt’ (frase o comandament que s’ha fet servir per utilitzar la IA).

El Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica està dotat pel Consell General amb 10.000 euros i hi poden optar els treballs d’investigació científica, escrits en llengua catalana, que siguin inèdits i originals, centrats en la recerca històrica sobre Andorra. El termini per presentar els treballs finalitza el 14 de setembre i s’han d’adreçar al Cercle de les Arts i de les Lletres.

BASES DEL PREMI D'INVESTIGACIÓ HISTÒRICA - 2024

VÍDEO DE LA RODA DE PREMSA

Galeria d'imatges