Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Marc Vila jura com a nou Raonador del Ciutadà

Marc Vila jura com a nou Raonador del Ciutadà

Casa de la Vall, 4 de desembre de 2017.

Marc Vila Amigó ha pres possessió del càrrec de Raonador del Ciutadà, mitjançant l'acte de jurament que ha tingut lloc aquest migdia a la Sala dels Passos Perduts de la Casa de la Vall. Vila va ser nomenat Raonador del Ciutadà pel Consell General en la sessió ordinària del passat 23 de novembre.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu del jurament del nou Raonador del Ciutadà:

M.I. Sr. Cap de Govern,

M. I. Sra. Subsíndica,

Molt Il·lustres, honorables i distingides autoritats,

Senyores i Senyors,

Acabem de procedir, en aquest Saló Noble de la Casa de la Vall, a l’acte de presa de possessió en el seu càrrec del nou Raonador del Ciutadà, a qui vull adreçar la més cordial i sincera felicitació.

Assumiu, amb el càrrec, una gran responsabilitat, en un moment en què Andorra afronta importants reptes d’obertura i transformació que, en cap cas, no poden deixar cap ciutadà enrere o de costat.

No és la primera vegada que Andorra abraça el canvi sense renunciar a una identitat forjada amb segles d’història. Per això vull recordar les paraules d’aquells qui ens han precedit, quan el Principat encarava una profunda reforma institucional que avui ens permet aspirar a nous horitzons econòmics, socials i culturals –i cito:

“Potser ha arribat l’hora [...]:

 De conèixer i analitzar profundament les dades i les motivacions del desenvolupament.

De fer participar en l’anàlisi i en la recerca de solucions al major nombre possible d’andorrans, per tal de conscienciar-se mútuament.

En aquesta tasca, l’entusiasme, els ideals i la preocupació política de la nostra joventut és i deu ser cada dia més –amb les necessàries moderacions- un llevat per a ésser incorporat positivament.

De decidir conjuntament els objectius de desenvolupament andorrà tenint en compte, però, que en cap cas el desenvolupament econòmic pot perjudicar la configuració geogràfica de la terra andorrana, el paisatge, la bellesa natural, el medi ambient i la configuració urbanística tradicional que són, malgrat tot, la nostra millor riquesa.

En definitiva, de crear, en qualitat i quantitat, una consciència d’andorranitat que senti, pensi, estructuri i decideixi el seu futur”. –fi de la cita-

El Raonador del Ciutadà té encomanada una alta missió. És per aquest motiu que, en un moment solemne com aquest, us vull manifestar la confiança que el Consell General, com a representant del poble andorrà, ha dipositat en la vostra experiència, dedicació i saber fer, que de ben segur posareu al servei de la institució, al servei d’Andorra.

Tanmateix, vull aprofitar l’ocasió per agrair, amb tota la força de què en sóc capaç, al vostre predecessor, el Sr. Josep Rodríguez Gutiérrez, la gran tasca que ha desenvolupat al capdavant de la institució del Raonador del Ciutadà. Us ha deixat el llistó ben alt.

La generositat i la vocació de servei que heu demostrat aquests sis anys són el millor present que heu pogut fer a Andorra.

Crec que puc donar-vos les gràcies en nom de les institucions i, sobretot, de tots els ciutadans d’Andorra sense cap mena de distinció. Moltes gràcies.

Les paraules que he citat a l’inici -la declaració conjunta feta pel síndic Julià Reig Ribó i el subsíndic Marc Vila Riba davant del Consell General el dia 30 de gener de 1973, la memòria del qual avui es veu també honorada amb el vostre nomenament- aquelles paraules s’erigeixen avui com una guia imprescindible per a aquells que ens trobem al capdavant de les institucions. Perquè és entre tots, i per a tots, que hem de dibuixar el futur d’Andorra.

Sr. Marc Vila Amigó, tot reiterant-vos, en nom propi i del conjunt de les institucions andorranes, la felicitació pel vostre nomenament, us desitjo els millors encerts i us ofereixo la més sincera col·laboració en l’exercici del vostre càrrec.

Enhorabona, i visca Andorra.

Galeria d'imatges