Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / L'obra 'Incomunicació' de Joan Brossa s'instal·la al vestíbul inferior del Consell General

L'obra 'Incomunicació' de Joan Brossa s'instal·la al vestíbul inferior del Consell General

El síndic general, Vicenç Mateu, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, han presentat la nova ubicació del poema corpori de Brossa, que des de divendres poden veure totes les persones que accedeixen al Consell General des de la plaça Lídia Armengol. Aquesta és l'entrada que utilitzen els ciutadans que visiten el Raonador del Ciutadà o l'Agència Andorrana de Protecció de Dades. També és l'accés a la Biblioteca Martí Salvans.

Antecedents:

L’any 1994, la sala d’exposicions del Govern va acollir l’exposició Joan Brossa, entre les coses i la lectura. Aleshores el Govern li va encarregar un poema corpori, per al qual Brossa va reprendre una idea de l’any 1970. Originalment, el poema es titulava Capvespre i tractava la problemàtica de la comunicació, amb una paret de totxos que parteix en dos una taula. La taula de bronze es va fer a partir del motlle d’una taula que es troba a la Casa d’Areny-Plandolit.

Incomunicació es va instal·lar aleshores a Andorra, a la placeta que hi havia al davant d’Andorra Telecom, on es va estar fins a l’inici de les obres de The Cloud.

Instal·lació al Consell General:

En el moment que es va tenir coneixement que l’obra es retirava del seu emplaçament original i que es traslladava a un magatzem fins que se li trobés una nova ubicació, el síndic general es va posar en contacte amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports per oferir un espai del Consell General per acollir-la. El vestíbul inferior del Consell General és l'espai que es va considerar més adient: d’una banda perquè dignifica aquesta entrada a l’edifici i, de l’altra, perquè per aquesta porta hi entren diàriament moltes persones.

En aquest sentit, cal subratllar que, encara que el vestíbul és un espai tancat, en realitat es tracta de l'entrada a un edifici públic i accessible a tothom. Des d'aquesta entrada s'accedeix a les oficines del Raonador del Ciutadà, a l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, al Tribunal de Comptes, a la UIFAND i a la seu del BOPA. A més, és l’entrada també a la Biblioteca Martí Salvans.

Així mateix, el vestíbul inferior del Consell General dóna accés als despatxos dels Grups Parlamentaris. Els membres del Govern també utilitzen aquesta porta, ja que des d’aquí s'arriba a la sala on es fan les compareixences públiques i a l’hemicicle.

L’obra i el seu sentit:

Després de destacar la ironia del poeta, el síndic general ha assenyalat que "en un lloc com el Consell General, l’obra de Brossa actua de recordatori d’allò que hauríem d’evitar, d’allò que entre aquestes quatre parets hauria d’estar prohibit, i és que el deure dels parlamentaris és, per damunt de tot, dialogar pel bé d’Andorra".

Galeria d'imatges