Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Lliurament dels Premis Àgora Cultural 2017

Lliurament dels Premis Àgora Cultural 2017

Salvadó, Bellmunt i Ivern han estat els premiats aquest any per la plataforma d'entitats culturals.

El vestíbul del Consell General ha acollit un any més la celebració del Dia de la Cultura i el lliurament dels premis Àgora Cultural. Aquest 2018 els guardonats han estat l'escriptor Albert Salvadó; el dibuixant, pintor, escritpor i músic Maurici Bellmunt i la promotora i responsable de l'Esbart Laurèdia, Esperança Ivern.

L'acte, conduït per la periodista Noemí Rodríguez, ha comptat amb les actuacions de Neus Barajas; del grup format per Lluís Cartes, Jan Cartes, Òscar Llauradó i Oriol Vilella; i de l'Esbart Laurèdia. La lectura del Manifest Cultural 2018 ha estat a càrrec d'Oriol Vilella, com a president de l'Associació de Músics d'Andorra (ASMA) a qui aquest any correspont el secretariat d'Àgora Cultural.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora:

Distingides autoritats,

Senyores i senyors,

Permeteu-me que, abans de procedir a la cloenda musical de l’acte, us adreci unes breus paraules per felicitar els premiats i agrair-los, per damunt de tot, la seva tasca al servei del país i de la seva cultura.

Un any més, la plataforma d’entitats Àgora Cultural distingeix el mèrit de persones amb perfils molt diversos, que fan Cultura des d’àmbits, des de disciplines diferents:

  • Des de la solitud de l’escriptor davant del full per començar, com és el cas de l’Albert Salvadó.
  • Experimentant amb diferents llenguatges artístics, en el cas del Maurici Bellmunt.
  • Construint un projecte d’aquells que fan poble, que uneixen, que són un exemple d’esperit cívic, com l’Esperança Ivern.

Moltes gràcies a tots tres. Avui heu rebut el reconeixement potser més difícil: el reconeixement des de dins del propi món de la cultura, amb l’aval de totes les entitats que conformen l’Àgora Cultural.

Els seus membres, com vosaltres, també són militants de la creació, de la transmissió i de la promoció de la cultura.

Vull aprofitar aquestes paraules per encoratjar-los també a ells, i a totes i cadascuna de les persones que són –que sou- actors culturals i que avui ens acompanyeu, estigueu o no sota el paraigua d’una associació, a seguir endavant amb la mateixa il·lusió amb la qual vau començar. Sé que sovint us trobeu amb dificultats, que de vegades podem ser les mateixes institucions les que no siguem prou receptives o simplement prou imaginatives per impulsar accions de promoció cultural que ens obrin noves perspectives, nous horitzons. Per això us animo a ser propositius, a ser agosarats, a atrevir-vos a somiar en gran i a buscar complicitats sense esperar res ni a ningú.

La cultura és identitat. La cultura és qui som i com ens presentem al món, i també com acabarem sent.

Voldria reiterar el compromís del Consell General, i m’atreviria a dir que del conjunt de les institucions públiques, a acompanyar-vos, per continuar construint entre tots una Andorra diversa i diferent, cada cop més allunyada del tòpic, una Andorra orgullosa de la seva gent i de la seva cultura.

Moltes gràcies i bona nit.

Galeria d'imatges