Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Innovació Educativa Principat d’Andorra

Lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Innovació Educativa Principat d’Andorra

Consell General, 6 d'octubre del 2021

Aquesta tarda el vestíbul del Consell General ha acollit l’acte de lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra.

En aquesta edició, s’han presentat tretze projectes en la modalitat Premi Maria Geli, procedents, tant d’Andorra com dels països veïns, mentre que en la modalitat Premi Conec.Andorra, malauradament, no hi ha hagut participants, quedant així aquesta modalitat deserta.

El proppassat 31 de maig de 2021 va finalitzar el termini de lliurament dels treballs dels Premis Innovació Educativa Principat d’Andorra i, a finals de setembre, el jurat de la modalitat Premi Maria Geli dels Premis, integrat per Carme Alemany Miralpeix, Joaquim Dolz, Miquel Àngel Prats Fernández i Eduard Vallory i Subirà -tots ells docents procedents de diversos àmbits de món educatiu-, van procedir a la deliberació dels projectes presentats. Posteriorment, els membres de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports van procedir a l’obertura de plecs i a la corresponent verificació de criteris.

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, ha volgut agrair en el seu parlament de benvinguda la tasca duta a terme pels docents durant la pandèmia i ha apuntat com les crisis són una nova oportunitat per analitzar, reflexionar, fer-nos créixer i avançar. Alhora, ha volgut agrair la participació dels tots els membres del jurat per la feina realitzada.

L’esdeveniment ha estat conduït per la Sandra Codina, vicepresidenta de la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports i el lliurament de premis ha anat a càrrec de Roser Suñé, síndica general i de Ferran Costa, president de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports.

Abans de procedir al lliurament dels premis, la Sra. Carme Alemany Miralpeix, en nom del jurat, ha volgut fer una breu valoració dels projectes presentats. Ha destacat l’elevada qualitat dels treballs i ha assenyalat que el jurat ha prioritzat algunes qüestions singulars per avaluar els projectes com el caràcter inclusiu, que el projecte hagués estat de centre i no d’aula, la creativitat, la comunicació, el pensament crític, la col·laboració i la integració de coneixements. Així mateix, ha volgut recordar que els Premis d’Innovació Educativa porten el nom de la Maria Geli, una gran professional de l’educació; una mestra andorrana, apassionada, compromesa amb el projecte de creació de l’Escola Andorrana i defensora del plurilingüisme.

 

Guanyadors de la segona edició

 En la categoria internacional de la modalitat del Premi Maria Geli, el jurat ha acordat atorgar un accèssit de 3.000 euros ( 2.500 euros són pels autors i 500 euros pel centre educatiu) al projecte Joc#emquedoacasa presentat per les Sres. Leyre López Casas i Meritxell Alvarez Plata d’Areny Plandolit de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino.

En la categoria internacional de la modalitat del Premi Maria Geli, el jurat ha acordat atorgar el premi de 12.000 euros (9.000 euros són pels autors i 3.000 euros pel centre educatiu) al projecte Canillo TV en temps de pandèmia presentat per la Sra. Antònia Darnés Surroca i pels Srs. Santiago Casas Martín i Felip Gallardo Hurtado de l’Escola Andorrana de Canillo.

 

Roser Suñé, ha tancat l’acte remarcant que la innovació educativa és l'eina que ha de dotar a les escoles per poder donar resposta a les necessitats que genera la societat i, alhora, ha volgut tenir un record per Maria Geli, una de les fundadores de l'escola andorrana.

 

Els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra

El Consell General organitza els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra amb la col·laboració de l’associació Gam21, i amb la finalitat d’enriquir el bagatge cultural i pedagògic existent i fomentar el reconeixement d’Andorra com a referent internacional en l’àmbit educatiu

Els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra tenen dues modalitats:

El Premi Maria Geli adreçat a professionals o equips de professionals de l’educació que treballin amb alumnes de fins a 18 anys, que hagin creat i dut a terme experiències d’innovació educativa en centres educatius tant en l’àmbit internacional com nacional.

El Premi Conec.Andorra adreçat als alumnes de 16 a 25 anys, escolaritzats a Andorra o a l’estranger i residents a Andorra, que hagin desenvolupat o iniciat un projecte que fomenti el coneixement i l’estima d’Andorra.

 

Per més informació: http://www.consellgeneral.ad/ca/actes-i-exposicions/premis-d2019innovacio-educativa-principat-d2019andorra

Galeria d'imatges