Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Les institucions del país homenatgen Josep Casadevall Medrano

Les institucions del país homenatgen Josep Casadevall Medrano

 

El Consell General ha acollit l’homenatge a Josep Casadevall Medrano, jutge del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per Andorra des de l’any 1996, president de secció des del 2008 i vicepresident d’aquest mateix organisme fins fa pocs dies. En l’acte hi han participat les diferents institucions del país: el Govern, el Tribunal Constitucional, el Consell Superior de la Justícia, el Col·legi d’Advocats d’Andorra i el Consell General.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha estat l’encarregat d’iniciar el capítol de parlaments recordant que Josep Casadevall “ha dedicat gairebé vint anys de la seva vida al Tribunal, amb qualitats com a jutge que li han valgut el respecte i l’admiració dels companys. I no només dels companys: una bona prova d’això són les persones que omplen avui el vestíbul del Consell General, com a mostra de gratitud, suport i estima”. El síndic general ha destacat el paper del Conveni europeu per a la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals i del mateix Tribunal Europeu de Drets Humans en la garantia d’uns principis i valors que Europa ha volgut convertir “en el seu estendard davant del món”. Així mateix, ha agraït a Josep Casadevall Medrano que, durant tot aquest temps al Tribunal, hagi “honorat el nom d’Andorra amb la sevatasca i vocació de servei. Ara li toca a Andorra honorar-lo en justa correspondència”.

També han volgut dedicar unes paraules a Josep Casadevall el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot; l’anterior president del TEDH, Dean Spielmann; la presidenta del Tribunal Constitucional, Laurence Burgorgue-Larsen, i el degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia. Després que el síndic general hagi lliurat una placa commemorativa en nom de totes les institucions andorranes, el mateix Josep Casadevall s’ha adreçat al públic assistent, reconeixent que ha estat tot un honor poder “desenvolupar una feina única per a un jurista, al millor al que pots aspirar, perquè el Tribunal d’Estrasburg és el més important del món”.

Entre les autoritats que omplien la sala hi havia, en representació dels Coprínceps, Pascal Escande i Conxita Garcia Moyano; el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el ministre d'Afers  Exteriors, Gilbert Saboya; el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó; la subsíndica general, Mònica Bonell; nombrosos consellers generals; l’ambaixadora de França al PrincipatGinette de Matha; el cònsol major i el cònsol menor d’Encamp, Jordi Mas i Jordi Torres Arauz; i antigues autoritats del país. A més, l’homenatge ha comptat amb la presència d’una àmplia representació de l’àmbit judicial, així com familiars i amics de Josep Casadevall Medrano, entre els quals, Luís López Guerra, jutge espanyol al TEDH, i Carmen Morte-Gómez, cap de divisió del TEDH.


FotoFoto1Foto2Foto7Foto3Foto9

Galeria d'imatges