Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Lectura de la declaració del Copríncep francès, Sa Excel·lència el Sr. Emmanuel Macron, d'exercir les seves funcions d'acord amb la Constitució

Lectura de la declaració del Copríncep francès, Sa Excel·lència el Sr. Emmanuel Macron, d'exercir les seves funcions d'acord amb la Constitució

Casa de la Vall, 15 de juny de 2017.

La sala de sessions de la Casa de la Vall ha acollit aquest matí la lectura de la declaració del Copríncep francès, Sa Excel·lència el Sr. Emmanuel Macron, d'exercir les seves funcions d'acord amb la Constitució. La lectura ha estat a càrrec del representant personal del Copríncep, Sr. Patrick Strzoda.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora:

Molt Il·lustre Senyor Representant Personal del Copríncep,

Molt Il·lustres Conselleres i Consellers Generals,

Molt Il·lustres Cap de Govern i Senyores i Senyors Ministres,

Una vegada més, aquesta noble sala, escenari d’alguns dels moments més transcendentals de la història política i institucional del Principat d’Andorra, acull la lectura de la declaració del Copríncep francès, Sa Excel·lència el Sr. Emmanuel Macron, d’exercir les seves funcions d’acord amb la Constitució. Voldria agrair al seu representant personal, el Sr. Patrick Strzoda, l’honor que ens ha fet amb aquesta lectura solemne, que garanteix la continuïtat de la institució del Coprincipat segons el que disposa el text constitucional.

Permeteu que aprofiti aquesta ocasió per recordar que els Coprínceps,  Cap de l’Estat de manera conjunta i indivisa, han estat i són encara avui el símbol de la permanència i la sobirania d’Andorra. Per aquest motiu, us vull demanar que feu arribar al Copríncep, a més de la nostra reiterada felicitació, l’expressió de la nostra màxima confiança en la sensibilitat que de ben segur sabrà aportar al càrrec que, a partir d’avui, assumeix amb plenitud.

Som conscients de l’enorme responsabilitat que recau en ell, havent estat escollit President de la República Francesa en un moment de gran incertesa per a Europa i per al món. Per això li volem oferir des d’aquest mateix moment, des de la humilitat, la nostra més lleial col·laboració, convençuts que amb el seu tarannà sabrà estendre nous ponts d’entesa i de diàleg per a un futur millor.

No voldria acabar sense manifestar públicament l’esperança que el Copríncep Emmanuel Macron pugui venir ben aviat a visitar-nos. Andorra és, d’ara endavant, casa seva. En qualsevol cas, li desitjo, en nom de tots els presents i del poble representat  en aquesta cambra, els millors encerts.

Visca Andorra!

Galeria d'imatges