Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / L'APDA celebra el Dia de la Protecció de Dades amb una conferència de José Luis Piñar

L'APDA celebra el Dia de la Protecció de Dades amb una conferència de José Luis Piñar

El vestíbul del Consell General ha acollit una ponència sobre el dret a l'oblit, a càrrec del catedràtic de Dret Administratiu i titular de la Càtedra Google sobre Privacitat, Societat i Innovació constituïda a la Universitat CEU San Pablo de Madrid.

El conferenciant ha subratllat la importància de controlar les pròpies dades, privades o no, en la mesura que formen part de la nostra identitat i, per consegüent, podrien arribar a afectar al dret irrenunciable a la dignitat. Per tractar la qüestió s'ha referit a la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 13 de maig de 2014, que entre d'altres reconeix el dret de cancel·lació de les dades, o dret a l'oblit, davant dels administradors o gestors dels motors de recerca, i en particular davant de Google.

Pel que fa a Andorra, Piñar ha recordat que la Unió Europea considera que es tracta d'un país amb un nivell de protecció adequat pel que fa a la protecció de dades (Decisió de la Comissió Europea de 19 d'octubre de 2010).

Han introduït l'acte el síndic general, Vicenç Mateu, i el cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), Joan Crespo.

José Luis Piñar ha estat director de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, vicepresident del Grup Europeu d’Autoritats de Protecció de Dades i president fundador de la Xarxa Iberoamericana de Protecció de Dades. És director del Màster Oficial Universitari en Protecció de Dades, Transparència i Accés a la Informació impartit a la Universitat CEU San Pablo i investigador principal del Projecte d'Investigació sobre “Protecció de Dades i aplicació extraterritorial de les normes”, del Ministeri d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya. També és catedràtic de Dret Administratiu, en excedència, a la Universitat de Castella-la Manxa. Va formar part com a expert internacional de l'Advisory Council to Google on the Right to be Forgotten.

Fotos: Tony Lara

Conferència APDA

Conferència APDA 2

Galeria d'imatges