Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La Unió Interparlamentària crida a la cooperació contra el terrorisme

La Unió Interparlamentària crida a la cooperació contra el terrorisme

Altres resolucions adoptades en el marc de la 134a Assemblea de la UIP van adreçades a protegir el patrimoni cultural, especialment en el context dels conflictes armats, i a promoure la inscripció dels infants al registre civil, després de conèixer un informe recent de la Unicef que alerta que al món hi ha uns 230 milions de nens menors de cinc anys sense registrar.

Després de condemnar els atacs terroristes a Brussel·les com un assalt a la democràcia i als valors humans, la Unió Interparlamentària ha adoptat una resolució que inclou una àmplia varietat d'accions per combatre la creixent amenaça del terrorisme. La resolució, treballada en el marc de la Comissió de Pau i Seguretat Internacional de la UIP, proposa actuar des de diferents àmbits per desmantellar les xarxes terroristes, combatre l'odi i contrarestar la propaganda terrorista.

Pel que fa a la protecció del patrimoni cultural, l'Assemblea de la UIP ha aprovat una resolució per fer front a les amenaces derivades dels conflictes armats i del terrorisme. La destrucció de Palmira, a Síria, és un dels exemples recents d'aquesta amenaça. La resolució adoptada recomana, entre d'altres, que la destrucció de monumens històrics i altres elements del patrimoni sigui considerada com un crim de guerra. Així mateix, planteja la protecció del patrimoni enfront de l'impacte del turisme massiu, el canvi climàtic i la urbanització.

D'altra banda, la Unió Interparlamentària ha aprovat, com a punt d'urgència, una resolució en què els parlaments es comprometen a instar els respectius governs a promoure el registre de tots els infants, amb l'objectiu de garantir-los l'accés a l'educació, la sanitat i el benestar.

La 134a Assemblea de la UIP, celebrada a Lusaka entre el 19 i el 23 de març, ha comptat amb la participació de prop de 640 parlamentaris, provinents de 126 països diferents. Per part d'Andorra hi han participat el síndic general, Vicenç Mateu, i el conseller general Gerard Alís.

Assemblea

Galeria d'imatges