Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La UIP publica el llibre “Celebrant els 130 anys de la UIP”

La UIP publica el llibre “Celebrant els 130 anys de la UIP”

L'any 2019 es va commemorar el 130è aniversari de Fundació de la Unió Interparlamentària (UIP). La Unió Interparlamentària (UIP) és la primera organització política multilateral del món, fundada el 30 de juny del 1889, que treballa a favor de la cooperació i el diàleg entre les nacions. Actualment, la UIP compta amb 179 parlaments membres i 12 membres associats. Una ferma defensora de la democràcia, ajuda els parlaments a fer-se més forts, a obrir-se als joves i a les dones i a cultivar la diversitat. Dues vegades a l'any, la UIP reuneix més de 1.500 delegats parlamentaris per a una Assemblea Mundial, que aporta una dimensió parlamentària a la tasca de les Nacions Unides i a la implementació dels objectius globals per al 2030

El Consell General hi és representat pel Comitè Executiu del Grup Nacional del Consell General a la Unió Interparlamentària (UIP). El Comitè Executiu està format per la síndica general, Roser Suñé, la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, la secretària de la Sindicatura, Susanna Vela i pels consellers generals, Joan Carles Camp, Ferran Costa, Maria Martisella i Carles Naudi.

La UIP ha celebrat el seu 130è aniversari del juny del 2019 al juny del 2020. Com a part de les celebracions de l’aniversari, s’ha publicat un llibre electrònic on fa un repàs de les fites més importants aconseguides en matèria de promoció de la pau, de la democràcia i dels drets humans. Aquest llibre -que posem a la seva disposició en anglès- també inclou un text dels parlaments membres de la UIP per tal de ressaltar la seva participació a la UIP i les seves expectatives de la seva organització mundial. La contribució del Consell General la trobareu a les pàgines 48 i 49.

Així mateix us convidem a veure el vídeo de presentació de la diputada mexicana, Gabriela Cuevas Barron, actual presidenta de la UIP, on posa en relleu la importància de la celebració dels 600 anys del Consell de la Terra -fet que demostra que el diàleg, els acords i el consens aporten excel·lents resultats-  i destaca també la paritat aconseguida al Consell General durant les dues últimes eleccions generals i demanant que sigui un exemple a seguir.

 

Llibre            BOOK VISUAL 130 ANIVERSARI DE LA UIP

Vídeo    VÍDEO 

Galeria d'imatges