Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La subsíndica general, Mònica Bonell, participa a la Global Summit of Women Speakers of Parliament

La subsíndica general, Mònica Bonell, participa a la Global Summit of Women Speakers of Parliament

La cimera se celebra a Abu Dhabi els dies 12 i 13 de desembre i pretén abordar reptes globals com la seguretat, el canvi climàtic o la pobresa.

La subsíndica general, Mònica Bonell, participa aquests dies a la Global Summit of Women Speakers of Parliament (Cimera Global de Dones Presidentes de Parlament) organitzada conjuntament per la Unió Interparlamentària (UIP) i el Parlament dels Emirats Àrabs Units (Federal National Council). La cimera, que se celebra avui i demà a Abu Dhabi amb la participació de més de 50 presidentes i vicepresidentes de Parlament, ha de debatre com abordar des dels parlaments nacionals alguns dels principals reptes globals en els àmbits polític, socioeconòmic i tecnològic.

Els temes que tracta la cimera són la lluita contra el terrorisme, la preservació dels drets humans, els Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides 2030, l’Acord de la COP21 contra el canvi climàtic, i la seguretat i la privacitat en el context actual d’evolució tecnològica. La trobada culminarà, previsiblement, amb l’adopció de la Declaració d’Abu Dhabi, amb un seguit de recomanacions per implementar mesures que promoguin el creixement econòmic global, un desenvolupament que sigui sostenible, l'avenç tecnològic i la seguretat ambiental.

Fotografia: La subsíndica general, Mònica Bonell, amb el secretari general de la UIP, Martin Chungong (esquerra de la imatge) i el president de la UIP, Saber Chowdhury (dreta).

Galeria d'imatges