Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La secretària general de l'APCE participa als actes del Consell General amb motiu del Dia de la Dona

La secretària general de l'APCE participa als actes del Consell General amb motiu del Dia de la Dona

Casa de la Vall, 8 de març del 2024

Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, secretària general de l'APCE

Descarrega l'imatge (mida original)

La secretària general de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE), Despina Chatzivassiliou-Tsovilis, ha participat al llarg de tota la jornada en els actes organitzats pel Consell General amb motiu del Dia de la Dona.

Chatzivassiliou-Tsovilis ha estat rebuda a primera hora del matí pel síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, que li han explicat la llarga història parlamentària d'Andorra al llarg de la visita que han fet a la Casa de la Vall i al nou hemicicle del Consell General. Posteriorment, la secretària general de l'APCE ha mantingut una reunió de treball el secretari general del Consell General, Josep Hinojosa.

A partir del migdia, Chatzivassiliou-Tsovilis política compromesa amb els drets de les dones i impulsora de la xarxa de dones parlamentàries de l'APCE ha participat activament en les taules rodones organitzades pel Consell General i que han analitzat el paper de la dona en la política i també la participació de la dona en igualtat de condicions en la societat andorrana.

En la seva intervenció inicial, la secretària general de l'APCE ha subratllat que actualment la representació de dones al Consell d'Europa no té precedents, ja que són cinc dones les que ocupen càrrecs d'alt rang a la institució. Tot i això, ha fet una crida a seguir lluitant per mantenir aquesta igualtat, i sobretot a la recerca de referents femenins perquè les dones s'hi vegin reflectides. A més, ha posat èmfasi en el fet que tot això ha d'anar acompanyat d'homes disposats a compartir els càrrecs de responsabilitat amb les dones. Per acabar, ha elogiat al Consell General per haver aconseguit la total paritat en la seva composició.

Galeria d'imatges