Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La diputada sueca, Margareta Cederfelt, és escollida nova presidenta de l’OSCE-PA.

La diputada sueca, Margareta Cederfelt, és escollida nova presidenta de l’OSCE-PA.

Consell General, 6 de juliol del 2021

L’Assemblea parlamentària de l’OSCE ha escollit a la diputada sueca, Margareta Cederfelt com a nova Presidenta amb el 49,04% dels vots. 

Els membres de l’Assemblea també han votat de manera electrònica als nous vicepresidents que són: Pia Kauma(Finlàndia); Reinhold Lopatka (Àustria); Roger Wicker(Estats Units); Pascal Allizard (França); Daniela DeRidder(Alemania); Askar Shakirov(Kazakhstan); Irene Charalambide (Xipre) i Kristian Vigenin (Bulgària).

Per aclamació s’han escollit els càrrecs de Tresorer, Peter Juel -Jensen (Dinamarca), així com els presidents, vicepresidents i ponents de les tres comissions generals. 

L’Assemblea Parlamentària s’ha celebrat en format híbrid. Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol, van tenir lloc en format telemàtic les reunions de les tres comissions generals, on es van presentar els informes realitzats pels ponents, tot i que aquest any no s’ha sotmès a votació cap proposta de resolució degut al format excepcional que s’ha hagut d’organitzar degut a la COVID-19. Com reforçar el multilateralisme en temes de crisi global a través d’una crida per una acció de futur ha estat l’eix central dels debats en les tres comissions des de l’òptica dels drets humans; dels afers econòmics i medi ambientals, i dels afers polítics. 

Els membres de la Delegació del Consell General: Ferran Costa (GPL); Roger Padreny (GPS) i Sandra Codina (GPD) han participat ens les reunions de les diferents comissions. 

Ahir va tenir lloc, en format híbrid, la reunió de la Comissió permanent on es va aprovar el projecte de pressupost per a l’exercici 2021-2022. La quota que haurà de pagar el Consell General és de 5.118€, dels quals 564€ (0,125%) serà abonat per la pròpia Assemblea parlamentària en format de contribució i ajuda als Parlaments membres donat el context de crisi econòmica i sanitària actual. 

A la reunió de la Comissió permanent i de la Sessió plenària que ha tingut lloc avui, hi ha assistit presencialment el Cap de la Delegació, Ferran Costa, la resta de membres de la Delegació: Roger Padreny i Sandra Codina, hi ha participat de forma telemàtica. 

En paral·lel a la Sessió anual de l’OSCEPA, el Conseller General, Roger Padreny, també va participar a un esdeveniment organitzat per l’organització Community of Democraties sobre joves líders polítics on va fer una intervenció en la seva condició de Conseller General i membre de la Delegació andorrana de l’OSCE. 

Justament durant el debat de la Sessió plenària que estava previst per avui, la Delegació andorrana havia preparat una intervenció on s’instava a l’Assemblea parlamentària perquè creés un Fòrum parlamentari de joves així com un representant especial de joventut i seguretat, una figura similar a la que ja existeix a la branca governamental de l’OSCE. El debat s’ha hagut d’anul·lar per manca de temps tot i que la Delegació andorrana ha pogut distribuir la seva proposta a la resta de delegacions per què pugui ser presa en consideració en properes reunions. 

 

Galeria d'imatges