Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La delegació del Consell General a l’Assemblea parlamentària de l’OSCE participa a la 29 Sessió anual

La delegació del Consell General a l’Assemblea parlamentària de l’OSCE participa a la 29 Sessió anual

Consell General, 2 de juliol del 2022

Birmingham (Anglaterra) acull la primera Sessió anual, en format presencial, que se celebra des de l’inici de la pandèmia l’any 2020.

El cap de la Delegació, Ferran Costa (GPL) hi assistirà juntament amb Roger Padreny (GPS) i Sandra Codina (GPD).

La Sessió anual, que comença el dia 2 i s’allargarà fins el 6 de juliol, servirà per aprovar les propostes de resolucions que han elaborat les tres Comissions Permanents de l’Assemblea. També es sotmetran a votació 12 punts suplementaris, entre els quals, un sobre joventut que ja fou presentat en la reunió informal de joves parlamentaris membres de l’OSCEPA que va tenir lloc el passat mes de juny a Andorra. El text, que ha rebut el suport de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE, demana als estats membres que elaborin i adoptin una estratègia i un pla d’acció nacional de la joventut a favor de la pau i de la seguretat i que doni resposta a les necessitats específiques dels joves oferint-los una oportunitat per participar en la resolució de problemes lligats a la pau i a la seguretat.  

La Delegació del Consell General també ha donat suport a un altre punt suplementari impulsat per la Delegació del Canadà per accelerar la transició vers l’energia verda on es demana als estats participants, entre d’altres, que adoptin mesures climàtiques a nivell mundial i de manera urgent per limitar l’augment de la temperatura mitjana del planeta a 1,5 ºC, i insta als Estats participants de l'OSCE a continuar donant suport a inversions en recerca i desenvolupament destinades a millorar la viabilitat comercial i potencial de reducció d'emissions de les tecnologies captura, ús i emmagatzematge de carboni.

D’altra banda, la guerra de la Federació Russa contra Ucraïna i l’amenaça que representa per a la seguretat dins la regió OSCE també centrarà bona part dels debats.

La sessió s’iniciarà amb la reunió de la Comissió Permanent que aprovarà entre d’altres la proposta de Pressupost així com els informes d’activitats del Secretari General i del President.

Galeria d'imatges