Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La delegació andorrana assisteix al període de sessions anual de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE

La delegació andorrana assisteix al període de sessions anual de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE

Berlín, 9 de juliol 2018

L’Assemblea ha aprovat un punt addicional impulsat relatiu als menors immigrants i el paper de l’OSCE i de la seva Assemblea Parlamentària per construir un marc protector eficient. La resolució demana als països de l'OSCE que implementin polítiques per menors no acompanyats que tinguin en compte les seves necessitats específiques, que garanteixin la unitat familiar i que se’ls garanteixi l’accés a l’educació sigui quin sigui el seu estatus. La resolució, impulsada per la Presidenta del Comitè Ad-hoc per la immigració, la diputada belga, Nachima Lanjri  s'inclourà a la Declaració de Berlín que s’aprovarà dimecres.

La Comissió de Drets Humans ha aprovat tres punts addicionals relatius a la instauració de comunitats exemptes de tràfic d’éssers humans (proposat per la delegació d’Estats Units), la lluita contra la propaganda que promogui l’odi i la guerra dins l’espai de l’OSCE (impulsat per Lituània) i les violacions de drets humans i llibertats fonamentals a la Federació Russa (promogut per la delegació Sueca). Aquestes resolucions també s’incorporaran a la Declaració final de Berlín un cop ratificades per l’Assemblea dimecres.

El president del Bundestag alemany, Sr. Wolfgang Schäuble, ha estat l’encarregat d’obrir la 27a Sessió Anual de l’OSCE PA que se celebra fins dimecres, 11 de juliol, a la seu del parlament alemany, Reichstag. El tema de la sessió anual és "La implementació dels compromisos de l'OSCE: el paper dels parlaments".

El president de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE, Sr. George Tsereteli (diputat, Geòrgia), ha lamentat la vulneració d’alguns dels principis essencials de l’OSCE PA com la igualtat de sobirania, la inviolabilitat de les fronteres o la integritat territorial dels estats, així com la vulneració de drets humans i de llibertats fonamentals per part d’alguns Estats. Tsereteli considera que aquestes són la causa fonamental dels principals conflictes que existeixen dins l’àrea OSCE. Davant d’aquesta situació ha apel·lat a la voluntat política per millorar el diàleg i enfortit la confiança.

El Vicecanceller alemany de Finances, Sr. Olaf Scholz, ha fet una crida a augmentar la seguretat integral i la cooperació entre els estats per fer front als desafiaments globals que l’OSCE ha d’afrontar com la lluita contra el terrorisme, la corrupció o la ciberseguretat.

Per últim, el subsecretari d’Afers Estrangers i de Cooperació Internacional d’Itàlia, Sr. Guglielmo Picchi, ha apel·lat a reforçar la cooperació també amb la resta d’organitzacions internacionals, com la Unió Europea, amb l’objectiu de millorar la seguretat a l’àrea del Mediterrani.

Prop de 300 parlamentaris de 57 estats membres de Nord-Amèrica, Europa, l’Àsia Central, el Mig Est i del Nord d’Àfrica. La delegació andorrana està encapçalada per la consellera general de GPD, Meritxell Palmitjavila i integrada pel consellers generals de GM-UL/CGILM, Carles Naudi, del GM-PS, Pere López i del GPD, Marc Ballestà.

 

 

Galeria d'imatges