Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La Casa de la Vall s'il·lumina de color vermell amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Casa de la Vall s'il·lumina de color vermell amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

Avui, 1 de desembre, es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida i monuments d'arreu del planeta s'il·luminen de color vermell.

Declaració del Consell General amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida:

Avui, 1 de desembre, és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Aquesta jornada va néixer de la Conferència Mundial de Ministres de Salut sobre Programes de Prevenció de la Sida, que va tenir lloc a Londres el gener de l’any 1988, com a mostra de l’esforç global per lluitar contra aquesta epidèmia.

Aquest 2016 les campanyes de sensibilització s’han centrat sobretot en la prevenció. Aquí a Andorra, segons les dades que va fer públiques ahir el Ministeri de Salut, es registren de tres a cinc casos nous cada any de persones portadores del VIH. És evident, doncs, que la informació sobre la transmissió de la malaltia és clau per evitar noves infeccions.

Les Nacions Unides informen que l’any passat, a tot el món,  2,1 milions de persones van contraure la infecció pel VIH. En total, 36,7 milions de persones viuen amb el VIH, de les quals 18,2 milions han tingut accés a la teràpia amb antivirals.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible per al 2030 preveuen posar fi a aquesta epidèmia. Es tracta d’una fita assolible, si tenim en compte que des del 2010 el nombre de nens infectats per via mare-fill s’ha reduït a la meitat, o que l’accés als medicaments bàsics s’ha doblat els últims cinc anys.

Amb el convenciment que aquest és un objectiu ambiciós però possible, el Consell General, a petició del Ministeri de Salut del Govern d’Andorra, se suma a la commemoració d’aquest Dia Mundial de Lluita contra la Sida il·luminant la Casa de la Vall de color vermell. Amb aquest gest volem unir-nos a tants altres països que avui faran el mateix amb els seus monuments més emblemàtics. Avui, des d’Andorra, volem llançar també un missatge d’esperança al món i, en especial, a les persones que pateixen aquesta malaltia.

Galeria d'imatges