Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / La Casa de la Vall s'il·lumina de color blau per defensar els drets de tots els infants

La Casa de la Vall s'il·lumina de color blau per defensar els drets de tots els infants

20 de novembre del 2019

Amb la voluntat de difondre i complir el tractat que defensa els menors, el Consell General, se suma a la commemoració d’aquest Dia mundial de la Infància, que enguany coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, il·luminant la Casa de la Vall de color blau de les 19 a les 23 hores.

Amb aquest gest el Consell General s’adhereix a la iniciativa que incorpora el concepte #GOBLUE, campanya mundial ‘per als infants i amb els infants’ i que organitza Unicef.


Trenta anys de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

El 20 de novembre de 1959 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets dels Infants. Aquest document conté deu articles que han de vetllar per la seguretat i no discriminació dels infants. El 20 novembre de 1989  la Convenció sobre els Drets de l'Infant va ser adoptada i oberta a la signatura i ratificació per l'Assemblea General en la seva resolució 44/25. L’entrada en vigor del text va ser el 2 de setembre de 1990, de conformitat amb l'article 49.

Anys més tard Andorra va signar i ratificar amb les Nacions Unides la Convenció dels Drets de l’Infant. La ratificació del Consell General va tenir lloc el 22 de novembre de 1995 i el text va entrar en vigor a Andorra l’1 de febrer de 1996.

 

 

Galeria d'imatges