Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Juren els tres vocals de la Junta Electoral designats per la Sindicatura

Juren els tres vocals de la Junta Electoral designats per la Sindicatura

23 d'octubre del 2019

Meritxell Verdú Marquilló, Joaquim Dolsa Moya i Joana Mañas Pérez, designats per la Sindicatura, han jurat com a nous vocals de la Junta Electoral. El jurament ha tingut lloc, com de costum, a la sala dels Passos Perduts de la Casa de la Vall.

L'actual Junta Electoral queda constituïda per la presidenta, Immaculada Rodríguez, la vicepresidenta, Alexandra Terés, i els vocals, Meritxell Verdú, Joaquim Dolsa, Joana Mañas i Núria Lòpez Sellés.

Així doncs, davant les properes eleccions comunals del 15 de desembre, la Junta Electoral donarà curs a les seves funcions.

La Junta Electoral té la missió de vetllar pel bon funcionament del procés electoral en general, en referèndums i eleccions, generals o comunals. Les seves competències i funcionament estan descrits en la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum. Pot formular observacions necessàries sobre el desenvolupament electoral als poders públics i als mitjans de comunicació, ha de resoldre les queixes i consultes interposades per persona interessada relacionades amb les competències de la Junta electoral, pot dictar disposicions de caràcter general i traslladar al Ministeri Fiscal les conductes que puguin ser constitutives de delicte. Les seves decisions poden ser recorregudes a la Sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia. 

 

 

Galeria d'imatges