Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia

Jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia

Casa de la Vall, 14 de novembre del 2023

Els nous membres del Consell Superior de la Justícia (CSJ) han jurat el seu càrrec davant el síndic general aquest dimarts al migdia a la sala del Tribunal de Corts a Casa de la Vall.

Carles Ensenyat ha pres jurament al president del CSJ, Josep Maria Rossell, i als altres 4 membres, Antoni Fiñana, Olga Adellach, Ramon Camp i Olivier Montel, que des d'avui conformen l'òrgan gestor de la Justícia.

Abans de procedir a l'acte de jurament el síndic general ha pronunciat el discurs que us adjuntem a continuació:

 

Molt Il·lustre Senyor cap de Govern,

Molt Il·lustre Senyor president del Tribunal Constitucional,

Honorable Senyor representant dels cònsols,

Molt Il·lustres Senyors representants dels Coprínceps,

Molt Il·lustre Senyora subsíndica i consellers generals,

Il·lustres, magnífiques i honorables autoritats del poder judicial,

Senyores i senyors,

Poc després de l’aprovació de la nostra Constitució, el 25 d’octubre del 1993, es constitueix el primer Consell Superior de la Justícia i es confiava la tasca de presidir-lo al senyor Josep Marsal Riba, que tot just acabava el seu mandat de subsíndic general.

Es confiava en ell la tasca d’andorranització i professionalització de la justícia; també la planificació de l’estratègia de creixement i el Bon Govern d’un dels tres pilars de l’Estat. Les raons de la tria del Subsíndic Marsal foren la seva honestedat, rectitud, fermesa, coratge i temprança, així com el seu sentit de la justícia; totes elles contundentment constatades i provades al llarg -ja en aquell moment- d’una dilatada carrera política, sempre al servei d’Andorra.

Aquests mateixos valors, juntament amb la provada experiència d’un home d’Estat que ha superat amb altíssima nota infinitat de reptes i desafiaments públics i privats, m’han portat a nomenar al senyor Josep Maria Rosell nou president del Consell Superior de la Justícia.

Senyor Rossell; se bé que sou un andorrà apassionat pel nostre país, amb una vocació inequívoca de servei i sacrifici públic. Sou, i us ho dic molt sincerament, un dels homes més rectes que he conegut. Incorruptible. Amb una noció de la legalitat i del rigor que heu provat al llarg de la vostra vida. Servidor incansable, que quan les coses empitjoren i s’ennegreixen, manteniu el cap serè i el pols ferm. Sense estridències però sense excuses, heu desmostrat sempre tenacitat davant la injustícia i coratge per fer-hi front.

Se bé que defensareu el poder judicial amb total independència. Se bé que serà així. Ho sabem tots els que ens trobem aquí. També que reforçareu l’estament judicial fent les reformes necessàries, i que us posareu a treballar de forma immediata. A més, compteu amb uns companys de viatge preparats que us donaran suport per prendre les millors decisions als reptes presents i futurs.

Carles Ensenyat Reig

Síndic general

Galeria d'imatges