Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia

Jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia

Casa de la Vall, 13 de novembre de 2017.

La Sala dels Passos Perduts de Casa de la Vall ha acollit aquest migdia el jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia. Enric Casadevall, designat pel Síndic General, assumeix un nou mandat com a president d'aquest òrgan de representació, govern i administració de l'organització judicial. Els altres membres que avui han pres possessió del càrrec són Olga Adellach, designada pel Copríncep episcopal; Clàudia Arias, designada pels Magistrats i Batlles, i Joan Cabeza, designat pel Copríncep francès. El cinquè membre del Consell Superior de la Justícia, designat pel Cap de Govern, és Maria Carme Torres, que va assumir la responsabilitat el mes de juliol passat, en substitució del malaurat Jaume Sansa.

En les paraules que ha adreçat als assistents, Enric Casadevall ha volgut agrair la tasca duta a terme pels membres del Consell Superior de Justícia que l'han acompanyat els sis anys de l'anterior mandat i s'ha compromès, amb el nou equip, a avançar en la modernització de la Justícia.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha desitjat els millors encerts al nou Consell Superior de la Justícia, tot manifestant-los la confiança en la seva experiència, dedicació i saber fer.

Paraules del sindic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu del jurament dels nous membres del Consell Superior de la Justícia:

Digníssimes autoritats,

Senyores i Senyors,

Acabem de procedir, en aquest Saló Noble de la Casa de la Vall, a l’acte de presa de possessió en el seu càrrec dels nous membres del Consell Superior de la Justícia. A tots ells els vull adreçar la més cordial i sincera felicitació.

El Consell Superior de la Justícia, com a organisme que vetlla per la independència i el bon funcionament de la Justícia, és un dels pilars sobre els quals es basa la nostra democràcia.

La Constitució del Principat d’Andorra afirma la separació de poders pròpia de l’Estat de Dret modern i dedica, en conseqüència, un títol separat –el títol setè– a la Justícia. És la mateixa Constitució qui defineix les funcions del Consell Superior de la Justícia i qui estableix que es tracta de l’òrgan de representació, govern i administració de l’organització judicial. La regulació d’aquestes funcions, així com les competències del Consell Superior de la Justícia, es concreten a la Llei Qualificada de la Justícia.

La independència de la Justícia es manifesta, d’una banda, en la independència dels seus actes, que no se sotmeten doncs a cap altra autoritat, i d’altra banda en la independència dels membres de l’Administració de Justícia. Només així es pot garantir l’efectivitat d’un dret fonamental dels ciutadans com és el dret a la jurisdicció, reconegut igualment per l’article 10 de la nostra Constitució.

El Consell Superior de la Justícia té encomanada una alta missió i els seus membres, per tant, en accedir al càrrec, assumeixen una gran responsabilitat. És per aquest motiu que, en un moment solemne com el present, us vull manifestar la confiança que hem dipositat en la vostra experiència, dedicació i saber fer, que de ben segur posareu al servei de la Justícia, al servei d’Andorra.

Tot reiterant-vos, en nom propi i del conjunt de les institucions andorranes, la felicitació pel vostre nomenament, us desitjo els millors encerts en l’exercici del vostre càrrec.

Enhorabona i visca Andorra.

Galeria d'imatges