Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Joan Xandri inaugura l'exposició 'Alternatura' a la Casa de la Vall i el nou Consell General

Joan Xandri inaugura l'exposició 'Alternatura' a la Casa de la Vall i el nou Consell General

Andorra la Vella, 16 de gener de 2019.

El cap de casa de la Casa de la Vall i el vestíbul del Consell General acullen la nova exposició de l'artista Joan Xandri, Alternatura, que s'emmarca en la celebració del 600 aniversari del Consell de la Terra.

Presentació del síndic general, Vicenç Mateu, a l'exposició de Joan Xandri Alternatura:

La celebració dels nostres orígens

El 600 aniversari del Consell de la Terra és una efemèride que ens convida a reflexionar sobre els nostres orígens com a país. Andorra –la seva gent i totes les manifestacions socials, culturals, polítiques i institucionals- és indestriable de l’enclavament físic al cor dels Pirineus. L’entorn ha configurat una manera de ser i, alhora, l’esdevenir del Principat ha transformat els paisatges i els ha humanitzat per bé i per mal.

Vivim en el repte de reinventar-nos sense perdre allò que ens fa ser qui som, una identitat forjada a través dels temps i sovint contra una lògica d’uniformització amb el que ens envolta. Mirar cap al futur sentint-nos arrelats en aquesta porció de terra que ens ha estat donada, i que és al mateix temps part d’un tot que s’estén enllà dels nostres límits, és precisament el que ens proposa l’artista Joan Xandri a l’exposició Alternatura. A través del vincle més primari amb la natura, la seva obra ens permet prendre consciència de la fragilitat d’un equilibri sobre el qual hem bastit la nostra prosperitat i el nostre benestar.

Alternatura comparteix, doncs, tot i que des d’una perspectiva diferent, els mateixos objectius que s’ha fixat el Consell General en aquesta celebració dels seus 600 anys d’història. És per això que obrim aquest espai dins de la Casa de la Vall -la casa de tots els que ens sentim andorrans- i el vestíbul de la nova seu del Consell General a un conjunt impactant, que de ben segur no deixarà el públic indiferent.

Esperem que gaudiu de l’exposició i que celebreu amb nosaltres el 600 aniversari del Consell de la Terra.

Galeria d'imatges