Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Inauguració de l'exposició 'Paisatges i esglésies de Bratislava'

Inauguració de l'exposició 'Paisatges i esglésies de Bratislava'

El cap de casa de Casa de la Vall acull, des d'avui i durant un mes, l'exposició 'Paisatges i esglésies de Bratislava', organitzada per l'Ambaixada de la República d'Eslovàquia.

Aquesta tarda s'ha inaugurat l'exposició 'Paisatges i esglésies de Bratislava', una mostra de 24 litografies que permeten descobrir la fesomia i la història de la capital eslovaca. L'acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats, entre les quals el síndic general, Vicenç Mateu, que ha donat la benvinguda, i l'ambaixador de la República d'Eslovàquia, Vladimir Gracz.

Paraules del síndic general amb motiu de la inauguració de l'exposició 'Paisatges i esglésies de Bratislava':

Distingides autoritats,

Excel·lentíssims ambaixadors que avui ens acompanyeu.

Senyores i senyors,

Bona tarda i benvinguts a la Casa de la Vall.

Avui inaugurem, a petició de l’Ambaixada de la República d’Eslovàquia, l’exposició ‘Paisatges i esglésies de Bratislava’. Aquesta mostra, formada per 24 litografies, ens permet descobrir racons de la capital d’Eslovàquia i, amb ells, una part de la història d’aquesta ciutat.

Es tracta, doncs, d’una oportunitat d’apropar-nos a través de l’art a un país que potser és desconegut per una part dels andorrans. En aquest sentit, cal felicitar i agrair a l’Ambaixada d’Eslovàquia que hagin pensat a fer una exposició itinerant i que, en la seva itinerància, hagueu volgut fer parada a Casa de la Vall, que per a nosaltres és un edifici emblemàtic, símbol de l’andorranitat. Perquè és des de la nostra identitat que ens volem obrir al món i a d’altres cultures.

Les esglésies de Bratislava, que configuren la meitat de l’exposició, són el testimoni de l’evolució de la ciutat durant segles i també d’episodis significatius com les coronacions dels reis austro-hongaresos a la catedral de Sant Martí, a partir de 1563. L’altra meitat de la mostra són diferents perspectives de Bratislava, sobretot des del sud i en menor mesura del nord i de l’est, en un tipus de representació que comença a ser popular a partir del segle XVIII.

En conjunt és un petit tast de l’encant de la ciutat de Bratislava i una invitació a anar-hi i deixar-se seduir pels seus racons. Si amb aquesta exposició s’aconsegueix despertar l’interès dels ciutadans, de ben segur que els organitzadors -l’Ambaixada de la República d’Eslovàquia- es donaran per satisfets.

Gràcies, Excel·lentíssim Ambaixador. Gràcies a tots vostès per la seva assistència.

Galeria d'imatges