Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Hemeroteca / Notícies 2015 / Una delegació del Consell General participa en la sessió plenària de primavera de l’APCE

Una delegació del Consell General participa en la sessió plenària de primavera de l’APCE

Estrasburg, 20-24 d'abril del 2015

Sessió plenària de primavera de l'APCE

Una delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Meritxell Mateu (GPD) i integrada per les Sres. Judith Pallarés (GPL) i Silvia Bonet (GPM) i pel Sr. Carles Jordana (GPD), està participant aquests dies a una sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa format per 318 parlamentaris procedents de 47 Estats membres.

21-04-2015 Judith Pallarés

 

 

 

 

 

 

 

 

Després d’adoptar per unanimitat l’ordre del dia de la sessió, on hi figuren temes tan diversos com «Les opérations de surveillance massive», «Les conséquences humanitaires des actions menées par le groupe terroriste connu sous le nom d’«Etat islamique»», «Services sociaux en Europe: législation et pratiques de retrait d’enfants de leurs familles dans les Etats membres du Conseil de l’Europe», «Drones et exécutions ciblées: la nécessité de veiller au respect des droits de l’homme et du droit international» i «La réforme de la gouvernance du football», l’APCE va decidir organitzar un debat d’urgència sobre «La tragédie humaine en Méditerranée: une action immédiate est nécessaire» com a resposta a les conseqüències humanitàries, polítiques i econòmiques del naufragi d’un vaixell al sud de Lampedusa, i un debat d’actualitat sobre «La situation politique et de sécurité en Ukraine et ses implications» tema que ha suscitat la participació de parlamentaris de diverses delegacions nacionals.

 

La Sra. Meritxell Mateu (GPD) ha intervingut en nom del grup polític Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe (ALDE) durant el debat sobre «L’efficacité de la Convention européenne des droits de l’homme: la Déclaration de Brighton et au-delà» i sobre «La réforme de la gouvernance du football», mentre que la Sra. Silvia Bonet (GPM) ho ha fet en nom del grup polític Socialiste (SOC) sobre «Services sociaux en Europe: législation et pratiques de retrait d’enfants de leurs familles dans les Etats membres du Conseil de l’Europe».   

 

       21-04-2015 Meritxell Mateu     21-04-2015 Sílvia E. Bonet

 

Durant la sessió, el Sr. Didier Reynders, ministre d’Afers exteriors i europeus de Bèlgica, país que deté la presidència del Comitè dels Ministres del Consell d’Europa, ha presentat el tradicional comunicat del Comitè dels Ministres a l’APCE i ha respost a les preguntes que li han fet els parlamentaris. També s’han adreçat al plenari, Sa Majestat el Rei de Bèlgica; la Sra. Helena Dalli, ministra del Diàleg social, del Consum i de les Llibertats civils de Malta; i el Sr. Nils Muiznieks, Comissari dels drets humans del Consell d’Europa, que ha presentat l’informe anual d’activitats de l’exercici 2014 de la institució que representa i que ha contestat a diverses preguntes com l’adreçada per la Sra. Meritxell Mateu (GPD) que ha intervingut en nom del grup polític Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe (ALDE). Així mateix, el Sr. Thorbjørn Jagland, Secretari General del Consell d’Europa, ha contestat a les preguntes que li han posat els parlamentaris, entre les que hi figura també la qüestió adreçada per la Sra. Meritxell Mateu (GPD) que ha intervingut en nom del grup polític Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe (ALDE).

 

L’Assemblea ha designat el jutge al Tribunal Europeu dels Drets Humans a títol d’Andorra, essent elegit el Sr. Pere Pastor per majoria absoluta en primera volta després d’haver obtingut 108 vots dels 180 vots que s’han registrat, tenint en compte que per aconseguir la majoria absoluta era necessari obtenir més de 85 vots. Així mateix, la Sra. Patricia Quillacq ha obtingut 32 vots i el Sr. Francesc Badia ha obtingut 28 vots. També s’han elegit els jutges al Tribunal Europeu dels Drets Humans a títol d’Àustria, Finlàndia, Irlanda i Liechtenstein, essent elegits la Sra. Gabriele Kucsko-Stadlmayer, la Sra. Pauliine Koskelo, la Sra. Síofra O’Leary i el Sr. Carlo Ranzoni, respectivament.

 

Entre altres aspectes a destacar hi és el fet que durant la reunió de la Comissió jurídica i dels drets humans s’ha confirmat el nomenament del representant alComité europeu per la Prevenció de la Tortura (CPT) a títol d’Andorra, d’acord amb l’adoptat per la Sous-commission des droits de l'homme, que presideix la Sra. Meritxell Mateu, essent reelegit al Sr. Joan Cabeza Gimenez per segon mandat consecutiu.

 

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la delegació han participat en les reunions de les comissions de l’APCE de les que són titulars, assistint també a diverses audicions parlamentàries.

21-04-2015 Carles Jordana i Sílvia E. Bonet

 

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

Galeria d'imatges