Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Hemeroteca / Notícies 2015 / X Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d’Europa

X Conferència de Presidents de Parlament dels Petits Estats d’Europa

Mònaco, 12-14 d’octubre del 2015

 

El Sr. Vicenç Mateu Zamora, síndic general, participa a la X Conferència Europea de Parlaments de Petits Estats que està tenint lloc a Mònaco, del 12 al 14 d’octubre. A més d'Andorra, participen en aquesta edició Islàndia, Luxemburg, Montenegro, San Marino, Liechtenstein, Xipre i Mònaco, que en aquesta ocasió n’assumeix l’organització.

Aquesta desena edició enceta la segona volta d’aquestes conferències parlamentàries les quals estan orientades a crear un espai per a l'apropament i el coneixement mutu més intens entre els petits països europeus, sobre aspectes d'interès comú relatius a temes econòmics, socials i institucionals, així com a les activitats desenvolupades per cada país.


Els temes que es tracten durant l’edició d’enguany són:

 

Les negociacions i les relacions amb la Unió Europea: Quins reptes?

 

Com mantenir i desenvolupar l'atractiu econòmic front a un món canviant i en mutació?

 

La mobilitat dels estudiants dels petits estats d’Europa: frens i oportunitats?

 

Alhora, el Síndic General ha mantingut una reunió de treball juntament amb els Srs. Laurent Nouvion, Christophe Steiner i Jean-Charles Allavena, president, vicepresident i president de la Comissió de relacions exteriors del Consell Nacional de Mònaco respectivament, així com amb els Srs. Òscar Mina i Alessandro Mancini, membres del Consell Gran i General de San Marino, per exposar la situació actual dels tres petits estats en relació a les negociacions de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

 

La conferència es clausura avui amb l’adopció d’una declaració conjunta aprovada per tots els petits estats participants.

Declaració final (FR)

 

 

 

 

Galeria d'imatges