Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Ferran Costa, com a cap de la delegació andorrana a l'OCEPA, condemna fermament l’ús de la força contra Ucraïna i fa una crida al respecte dels principis de Dret internacional, la carta de les Nacions Unides i l’acta final de Hèlsinki

Ferran Costa, com a cap de la delegació andorrana a l'OCEPA, condemna fermament l’ús de la força contra Ucraïna i fa una crida al respecte dels principis de Dret internacional, la carta de les Nacions Unides i l’acta final de Hèlsinki

Consell General, 24 de febrer del 2022

L’atac de Rússia aquesta matinada contra Ucraïna ha alterat l’ordre del dia de la reunió que la Comissió permanent de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE ha realitzat aquest matí. Totes les delegacions parlamentàries membres de l’organització han condemnat l’ús de la violència per part de Rússia i han donat suport al govern ucraïnès. 

Per part del Consell General, ha assistit a la reunió el cap de la delegació andorrana, Ferran Costa el qual ha manifestat el següent: 

“A la vista dels últims esdeveniments, Andorra expressa la seva màxima preocupació pel deteriorament de la situació a Ucraïna i els seus voltants i l'augment de les tensions.

Condemnem fermament l'ús de la força i fem una crida a respectar els principis del dret internacional, la Carta de les Nacions Unides i l'Acta Final d'Hèlsinki.

Andorra està compromesa amb la independència, la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment.

Fem una crida a totes les parts perquè iniciïn un diàleg i facin ple ús dels canals diplomàtics i dels mecanismes internacionals per trobar una solució pacífica, política i sostenible al conflicte a l'est d'Ucraïna.

Cal prevaldre la via diplomàtica i el diàleg. És la nostra responsabilitat comuna trobar una manera de desescalar  i evitar el patiment de la població civil.

Andorra elogia i dóna suport a la valuosa tasca de l'OSCE sobre el terreny a través de la Missió Especial de Seguiment i del Grup de Contacte Trilateral per a l'aplicació dels acords de Minsk”. 

 

La reunió de la Comissió permanent s’emmarca dins la Sessió d’hivern que l’OSCE-PA està celebrant a Viena avui i demà. A la reunió també hi participen, en format on-line, els membres de la Delegació del Consell General: Roger Padreny i Sandra Codina.

Galeria d'imatges