Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Els representants del Consell General impulsen la creació d’una sub-estructura de joves parlamentaris dins l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE-PA

Els representants del Consell General impulsen la creació d’una sub-estructura de joves parlamentaris dins l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE-PA

4 de febrer del 2020

Roger Padreny i Carles Sanchez han participat en el seminari “Future Leadership for Political Inclusion in the OSCE Region” que s’ha celebrat a Washington organitzat per l’OSCE i la Comissió de Hèlsinki

Un total de 35 joves parlamentaris de 19 estats membres de l’OSCE, han participat al Seminari organitzat conjuntament per l’Assemblea parlamentària de l’OSCE (OSCE-PA)  i la Comissió de Seguretat i Cooperació amb Europa del Parlament nord-americà.

Durant les sessions de treball celebrades ahir, on s’avaluaven qüestions com l’ocupació, l’emprenedoria, la innovació i el medi ambient en el futur dels joves, la delegació del Consell General va poder exposar la recent aprovació de l’Acord de reconeixement de la crisi climàtica i de la declaració de l’Estat d’emergència climàtica i ecològica aprovada pel Consell General . Un treball consensuat per la majoria de forces parlamentàries i que ha comptat amb la participació directa dels joves que han impulsat la iniciativa “Fridays for future”.

D’altra banda, també s’ha tractat el paper dels joves parlamentaris en els estats membres. En aquest sentit una de les conclusions ha estat que encara hi ha una certa resistència a fer visible la veu dels joves. Per aquest motiu i, amb l’objectiu de millorar la connexió dels joves parlamentaris dins la regió OSCE, la delegació andorrana del Consell General ha proposat la creació d’una sub-estructura dins l’Assemblea parlamentària de l’OSCE per donar continuïtat a la feina realitzada durant aquest seminari, impulsar noves iniciatives i fer més visible el paper dels joves parlamentaris.

La proposta serà presentada durant la Sessió anual que l’Assemblea parlamentària de l’OSCE celebrarà el proper mes de juliol a Vancouver (Canadà).

El Seminari, que ha tingut lloc a Washington els dies 3 i 4 de febrer, ha donat continuïtat al mandat que l’Assemblea parlamentària de l’OSCE va adoptar durant la reunió anual que es va celebrar a Berlin l’any 2018 de crear un Fòrum de joves parlamentaris per fomentar una major confiança mútua i per debatre el paper dels joves en els esforços de pau i seguretat tant en els fòrums nacionals com internacionals.

 

Per més informació:

Galeria d'imatges