Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El síndic general, Vicenç Mateu, es reuneix amb la Comissió Mixta Congrés-Senat per la Unió Europea

El síndic general, Vicenç Mateu, es reuneix amb la Comissió Mixta Congrés-Senat per la Unió Europea

Madrid, 6 de febrer de 2018.

El síndic general, Vicenç Mateu, s'ha reunit aquest migdia amb la Comissió Mixta Congrés-Senat per la Unió Europea, amb l'objectiu d'establir les bases per a una relació de cooperació interparlamentària en el context de les negociacions d'Andorra per un acord d'associació. Durant la trobada, la presidenta de la Comissió Mixta, Soraya Rodríguez, ha ofert la seva col·laboració i ha plantejat la possibilitat d'organitzar una reunió de treball de parlamentaris dels dos països per tal d'aportar l'experiència espanyola en la incorporació i implementació del cabal comunitari.

La reunió d'avui s'ha produït després que el síndic general fos rebut ahir pels presidents del Senat i del Congrés dels Diputats, Pío García-Escudero i Ana Pastor. Tant García-Escudero com Pastor ja van avançar aleshores la plena disposició a col·laborar amb Andorra en l'àmbit parlamentari i, en concret, en tot allò referent a la negociació amb la Unió Europea.

Abans de la reunió amb la Comissió Mixta, el síndic general ha pronunciat una conferència a la Casa Amèrica, convidat per Tribuna EFE, sobre els vint-i-cinc anys de Constitució i de relacions diplomàtiques d'Andorra amb Espanya. En la seva intervenció, Mateu ha subratllat que “l'acord d'associació amb la Unió Europea és el nou horitzó de la relació d'Andorra amb el món, després de l'important procés de reforma iniciat els últims anys, d'obertura econòmica i transparència i cooperació amb l'entorn”.

La visita del síndic general a Madrid ha culminat amb un dinar amb els periodistes del Foro Arekuna.

Galeria d'imatges