Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El síndic general i la subsíndica general reben el Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra

El síndic general i la subsíndica general reben el Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra

Els membres del Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra s'han trobat aquesta tarda amb el síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell, per presentar-los la memòria d'activitat corresponent a l'any 2014.

El Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra, com a òrgan assessor del Govern i de la comunitat científica i ciutadana en matèria d'ètica i bioètica, va ser constituït el 18 de desembre de 2013. En el seu primer any de funcionament, el Comitè va iniciar la seva activitat i, entre les accions més destacles, hi ha l'estudi del Conveni Europeu sobre Biomedicina i Drets Humans (altrament anomenat Conveni d'Oviedo) i els seus protocols addicionals, o l'anàlisi del document de treball del Consell Assessor de Salut i Benestar, 'Drets i deures dels ciutadans amb relació a la salut".

Els temes que el Comité Nacional de Bioètica d'Andorra s'ha plantejat tractar són els següents: proposta sobre una futura legislació dels biobancs, reflexió ètica i legal sobre els instruments que regulen la incapacitació, confidencialitat i història clínica, proves genètiques i seguiment de la normativa d'altres països o organitzacions internacionals sobre aquestes matèries.  

Galeria d'imatges