Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Ple valida per una àmplia majoria la llei d'aplicació de sancions internacionals

El Ple valida per una àmplia majoria la llei d'aplicació de sancions internacionals

Consell General, 3 de març del 2022

El Ple ha validat la llei d'aplicació de sancions internacionals amb el suport de tots els grups de la Cambra a excepció de la consellera general no-adscrita, Carine Montaner, que s’hi ha abstingut.

La iniciativa ha estat tramitada amb caràcter d’extrema urgència i necessitat i ha estat presentada davant del Ple pel ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover. La iniciativa legislativa se subdivideix en vuit articles i una disposició final. La voluntat d’aquesta Llei és esdevenir un marc de referència en l’aplicació de sancions internacionals que neixin d’organismes internacionals com les Nacions Unides o la Unió Europea.

La sessió ordinària ha començat amb la lectura de la Síndica General d'una declaració institucional en relació a la situació de la República d’Ucraïna.

Declaració institucional en relació a la situació de la República d’Ucraïna

El Consell General condemna i lamenta les accions bèl·liques iniciades per la Federació Russa contra la República d’Ucraïna i demana el seu cessament.

Davant una situació que té greus conseqüències per a tota la població ucraïnesa, així com a escala regional i global, el Consell General demana que s’aturin les accions de guerra i es treballi per trobar una resolució pacífica al conflicte mitjançant  la via de la negociació.

Aquesta cambra manifesta la seva solidaritat amb totes les víctimes i demana que s’estableixin els corredors humanitaris necessaris per salvaguardar la població civil.

Alhora dona el seu suport a les organitzacions humanitàries que treballen sobre el terreny per defensar els drets humans.

Finalment manifesta el ple convenciment que les relacions entre països han de ser sobre la base del diàleg  i del respecte mutu, dins del marc del fòrums internacionals a fi d’aconseguir la pau.

 

Vídeo

Galeria d'imatges