Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Ple aprova la Proposta d'acord sobre salut mental

El Ple aprova la Proposta d'acord sobre salut mental

Consell General, 6 d'octubre del 2022

El Consell General ha celebrat aquest dijous dues sessions ordinàries. El Ple ha començat aquest dijous examinant i votant el punt relatiu al Projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum. El text, tramitat amb caràcter d’extrema urgència i necessitat, ha estat aprovat per assentiment.

Durant la segona sessió ordinària s’ha aprovat per assentiment ratificar el Tractat sobre el comerç d'armes; l’Adhesió d’Andorra al Conveni mundial sobre el reconeixement de les qualificacions relatives a l’ensenyament superior; i l’Acord entre Andorra i França, relatiu a la millora de la resiliència climàtica i de la viabilitat de les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22, relacionades amb els riscos naturals entre Prades i la frontera francoandorrana.

El quart punt de l’ordre del dia ha estat el relatiu a l’Informe sobre el grau de compliment del Programa estadístic anual 2021 i del Pla estadístic 2018-2021, presentat pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. El consellers generals, Carles Camp (GP Terceravia + Unió Laurediana + Independents), Carles Sánchez (GPS) i la consellera general, Bernadeta Coma (GPD) han presentat les valoracions entorn a l’Informe tractat.

El següent punt debatut ha estat el relatiu al Projecte de llei d’actuacions urgents en matèria de desenvolupament econòmic, d’habitatge i d’educació, i de desenvolupament dels sistemes d’informació, entre d’altresLa iniciativa legislativa ha estat aprovada per majoria amb 24 vots a favor (GPD + GPI + GPCC + GPS) i 3 vots en contra (GP Terceravia + UL+ I).

El punt relatiu a l’Expedient relatiu a la desafectació per a l’ús públic de l’edifici abans destinat a Ambaixada d’Andorra a Brussel·les ha estat aprovat per majoria amb el suport de tots els grups parlamentaris a excepció del grup parlamentari Terceravia + UL+ I que s’hi ha abstingut.

La Proposta d'acord sobre salut mental formulada per Bernadeta Coma, consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Marc Magallon, president suplent del Grup Parlamentari Independent i Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells, president del Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos, ha estat aprovada amb el text transaccionat i explicat davant la Cambra. La consellera general, Bernadeta Coma (GPD) ha exposat la Proposta inicial i la consellera general, Susanna Vela (GPS) ha defensat davant el Ple les dues esmenes presentades al text.

I per últim, l’examen i votació a la presa en consideració de la Proposició de llei de l'Estatut de l'Artista del Principat d'Andorra ha obtingut el suport de tota la Cambra. El següent pas, segons disposa l’article 104 del Reglament del Consell General, serà ara obrir un termini de 15 dies per a poder presentar esmenes que no poden ser de totalitat.

 

 

 

Galeria d'imatges