Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General defensa per majoria l’impuls de la taxa de CO2.

El Consell General defensa per majoria l’impuls de la taxa de CO2.

Consell General, 8 de juliol del 2021

El Consell General ha celebrat aquest dijous una sessió ordinària amb sis punts en l’ordre del dia. El debat s’ha iniciat amb la votació de l’esmena a la totalitat presentada de Josep Pintat, Joan Carles Camp i Oliver Alís, president i consellers generals del Grup Parlamentari Terveravia + Unió Laurediana + Independents al Projecte de llei d’aprovació d’un pressupost extraordinari i d’actualització del Pla d’equilibri financer del pressupost extraordinari, destinat al finançament de les despeses i als menyscaptes derivats de la situació d’emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2. L'esmena a la totalitat amb retorn al Govern ha estat rebutjada per 3 vots a favor (GP Terceravia+UL+I), 15 vots en contra (GPD + GPL i GPCC) i 7 abstencions GPS. La llei per tant ha estat aprovada al no haver-hi esmenes a l’articulat presentades al text.

La Cambra ha votat a favor de forma unànime els quatre punts de l’ordre del dia relatius a; la Proposta d’aprovació de la ratificació del Conveni multilateral per a l’aplicació de les mesures relatives als convenis fiscals per prevenir l’erosió de la base imposable i el trasllat dels beneficis, adoptat el 25 de novembre del 2016 a París i que va entrar en vigor l’1 de juliol del 2018; la Petició d’autorització per prorrogar la facultat del Govern d'establir les restriccions i mesures previstes en els articles 4 de la Llei 30/2018, del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública, i 59 de la Llei general de sanitat, del 20 de març de 1989; la Proposta d’aprovació de la ratificació de l’Acord entre el Govern del Principat d’Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a l’exercici de les activitats professionals dels familiars del personal diplomàtic, consular, tècnic i administratiu de les missions oficials i, per últim, la Proposta d’aprovació de l’adhesió al Conveni sobre el comerç internacional d’espècies de fauna i flora salvatges amenaçades, adoptat a Washington, el 3 de març del 1973.

El tercer punt de l’ordre del dia i el més debatut ha estat el relatiu a l’examen i votació del Projecte de llei de modificació de la Llei 27/2008, del 20 de novembre, d’impostos especials. El debat s’ha iniciat amb la votació de les dues reserves d'esmena presentades pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata. Les reserves d'esmena -motivades per la modificació de calendari per a l’entrada en vigor de l’impost sobre els hidrocarburs d’un any-, han estat rebutjada per majoria. El text legislatiu ha estat aprovat per majoria per 22 vots a favor (GPD, GPL, GPCC i GPS) i 3 abstencions (GP Terceravia +UL +I ). La llei va dirigida a millorar i acompanyar a la ciutadania a reduir i renovar a favor d’una sostenibilitat per combatre el canvi climàtic.Galeria d'imatges