Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova l’actualització i modernització del Codi de la circulació.

El Consell General aprova l’actualització i modernització del Codi de la circulació.

Consell General, 14 de maig del 2021

El Consell General en la seva sessió ordinària d’aquest dijous ha examinat i votat la presa en consideració de la Proposició de llei de seguretat privada i la presa en consideració de la Proposició de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum. Les dues iniciatives legislatives han estat preses en consideració per assentiment.

La presa en consideració de la Proposició de llei de modificació de la Llei 9/2003, del 12 de juny del Patrimoni Cultural d'Andorra ha estat desestimada, per 11 vots a favor (GPS i GP Terceravia+UL+I), 15 en contra (GPD, GPL, GPCC), no havent-hi cap abstenció. En aquest sentit, s'ha declarat closa la tramitació.

L’esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada per les Sres. Judith Salazar i Susanna Vela, presidenta suplent i consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, al Projecte de llei de creació de la Fundació Privada del Sector Públic Andorra Recerca i Innovació, ha estat desestimada per 7 vots a favor (GPS + Carine Montaner), 15 vots en contra (GPD + GPL + GPCC) i 3 abstencions (GPTerceravia +UL+I). Desestimada doncs, i no havent esmenes a l’articulat presentades al text, el text final del Projecte de llei ha estat aprovat per majoria per 18 vots a favor (GPD, GPL, GPCC i GP Terceravia + UL + I) i 7 abstencions (GPS i Sra. Carine Montaner). 

El cinquè punt de l'ordre del dia, la Proposta d'acord per al foment d'un pacte d'estat per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS, ha estat posposat i no es tractarà fins a la propera sessió del dia vint de maig.

El punt que ha assolit un compromís unànime en la Cambra ha estat el referent a la Proposta d'acord de mesures d'eliminació i prevenció de l'amiant. El text final que s'ha sotmès a votació ha estat l'esmenat i ha estat aprovat per assentiment.

L’ordre del dia també ha inclòs l'examen i votació del Projecte de llei del Codi de la circulació. La llei actualitzada i modernitzada, ha estat aprovada per assentiment.


VÍDEO

Galeria d'imatges