Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Joc de l’Oca de la Casa de la Vall arriba a totes les escoles del país

El Joc de l’Oca de la Casa de la Vall arriba a totes les escoles del país

Casa de la Vall, 15 de desembre del 2023

El Consell General ha cedit, aquest divendres al migdia, una quarantena de jocs de l’Oca de la Casa de la Vall al Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats perquè aquest joc de sobretaula pugui estar disponible per als alumnes de sisè de primària de tots els sistemes educatius del país.

L’acte de lliurament, que ha tingut lloc a Casa de la Vall, s’ha fet amb la presència del síndic general, Carles Ensenyat, la subsíndica general, Sandra Codina, i les dues secretàries de Sindicatura, Maria Àngels Aché i Carol Puig, per part del Consell General i del secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, i de la directora del Departament d'Escola Andorrana, Formació Andorrana i Formació Professional, Olga Moreno, per part del Govern.

L’entrega dels jocs s’emmarca en voluntat de l'actual Sindicatura d’acostar el Consell General a la ciutadania. En aquest cas, i a través del projecte Consell Obert, es pretén que d’una forma lectiva els escolars del país puguin conèixer el Consell General i les institucions andorranes. 

El joc explica la història del Consell General i del país en quatre idiomes

El Joc de l’Oca de la Casa de la Vall ofereix als jugadors un recorregut a través de la història d’Andorra i del Consell General, que culmina amb l’arribada a la Casa de la Vall.

Les caselles que conformen el tauler mostren, entre d’altres, els càrrecs i els òrgans de funcionament del Consell General; referents històrics de la política andorrana, com el ‘Manual Digest’ o l’Armari de les Set Claus, i altres elements del sistema polític andorrà, com per exemple la figura del cap de Govern.

L’explicació del significat de cada casella es pot llegir al mateix llibret que conté les regles del joc, que estan impreses en quatre llengües –català, castellà, anglès i francès– perquè el Joc de l’Oca sigui també un element de divulgació per als turistes que visiten la Casa de la Vall. Les il·lustracions originals són de Pere Puig.

Galeria d'imatges