Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General trasllada a l’Arxiu Nacional el llibre d’actes (1743-1864) per a la seva digitalització i restauració

El Consell General trasllada a l’Arxiu Nacional el llibre d’actes (1743-1864) per a la seva digitalització i restauració

Casa de la Vall, 19 de març del 2024

El síndic general, Carles Ensenyat, ha informat aquest migdia en roda de premsa que el Consell General trasllada temporalment a l’Arxiu Nacional el llibre d’actes recentment recuperat i que completa la història de la institució amb els documents compresos entre el 1743 i 1864.

El trasllat es fa perquè el llibre pugui ser digitalitzat i restaurat, un procés que podria trigar aproximadament un mes. Això permetrà que també pugui ser consultat a través de la plataforma en línia de l’Arxiu Nacional com la resta de llibres d’actes del Consell General. De fet, la consulta digital d’aquest darrer volum es podrà fer d’una forma innovadora que implicarà que es puguin girar les pàgines com si fos un llibre real.

A la roda de premsa també ha estat present en representació de l’Arxiu Nacional, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, que ha explicat “que avui rebem el llibre d’actes en custòdia”, ja que la titularitat continuarà sent del Consell General exactament igual que la resta de llibres d’actes que es troben dipositats a l’Arxiu Nacional. De fet, Bonell ha recordat que “va ser el 22 de març de 1993 quan l’Arxiu Nacional va rebre els llibres d’actes que formaven part del fons de l’Armari de les 7 claus” a petició del Consell General.

Al final de la roda de premsa, tècniques de l’Arxiu Nacional han recollit el llibre d’actes que ha estat traslladat amb una maleta protectora a les dependències de l’Arxiu Nacional per iniciar la seva digitalització i restauració.

Galeria d'imatges