Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General se suma als actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El Consell General se suma als actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Consell General, 22 de novembre de 2018.

El Consell General se suma un any més als actes de sensibilització amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Aprofitant la sessió del Consell General d'avui, el síndic general, Vicenç Mateu, ha llegit una declaració institucional i ha recordat que, des d'avui i fins diumenge  25 de novembre, de 18 a 22 hores, la Casa de la Vall s'il·luminarà de color lila.

Paraules del síndic general amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Avui, 22 de novembre, ens trobem entre dues jornades internacionals plenes de sentit i a les quals ens volem sumar des del Consell General.

Dimarts, 20 de novembre, el Dia de la Infància se celebrava arreu del món. Aquesta és una jornada en què els adults ens comprometem a protegir i promoure els drets dels nens, llur benestar, educació i salut. El dret a créixer feliços en un món que, avui per avui, és la nostra responsabilitat.

Diumenge que ve, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. En tots dos casos es tracta, per tant, de la defensa dels drets humans, i és el nostre deure, com a institució, fer-nos-en ressò i d’aquesta manera contribuir a la sensibilització del conjunt de la ciutadania.

Les Nacions Unides ens recorden un any més que la violència contra dones i nenes és una de les violacions dels drets humans més esteses, persistents i devastadores del món actual, sobre la qual amb prou feines s'informa a causa de la impunitat de què gaudeixen els perpetradors, i el silenci, l'estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes.

La violència contra la dona segueix sent un obstacle per assolir la plena igualtat. És més, la promesa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de no deixar que ningú es quedi enrere, no es podrà complir sense primer posar fi a la violència contra dones i nenes.

És per això que, tant des de les Nacions Unides com des d’altres organismes internacionals com ara el Consell d’Europa o la Unió Interparlamentària, ens encoratgen a participar en les diferents campanyes de sensibilització que es duen a terme periòdicament.

Vull recordar que el Consell General va aprovar, a començaments del 2015, la Llei per l’eradicació de la violència de gènere i la violència domèstica, un text que combat la violència de manera transversal i en totes les seves fases. Ens vam dotar aleshores d’una eina potent que està resultant molt útil, però encara ens queda camí per recórrer. Cap violència no és excusable, cap violència no és tolerable. Ho hem de repetir mentre quedi algú que ho dubti i ho hem de treballar des les institucions, des de les escoles, des dels mitjans de comunicació, a les empreses, en tots i cadascun dels àmbits, públics i privats.

L’objectiu, doncs, de les institucions, i el de la societat civil, ha de ser un món lliure de violència. Un objectiu que requereix la implicació de totes i tots. Un objectiu que –no en tingueu cap dubte- és possible.

El Consell General se suma a les diferents iniciatives per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i és per aquest motiu que, des d’avui i fins diumenge, de sis de la tarda a deu de la nit, la Casa de la Vall s’il·luminarà de color lila.

Moltes gràcies.

Galeria d'imatges