Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General se suma a la commemoració del Dia Europeu de la Protecció dels Infants contra l'Explotació i els Abusos Sexuals

El Consell General se suma a la commemoració del Dia Europeu de la Protecció dels Infants contra l'Explotació i els Abusos Sexuals

El Consell General ha volgut aprofitar la sessió d'avui per commemorar el Dia Europeu per la Protecció dels Infants contra l'Explotació i els Abusos Sexuals. Per aquest motiu, els consellers i les conselleres generals, així com els membres del Govern, s'han fet una fotografia amb els globus de la campanya "Un de cada cinc" del Consell d'Europa, precisament contra l'explotació i l'abús sexual dels menors.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu del Dia Europeu de la Protecció dels Infants contra l’Explotació i els Abusos Sexuals:

Distingides autoritats,

Senyores i senyors,

Demà és el Dia Europeu per la Protecció dels Infants contra l’Explotació i els Abusos Sexuals. Una jornada que va establir l’any passat el Comitè de Ministres del Consell d’Europa perquè l’explotació i els abusos sexuals són encara avui una tràgica realitat a la nostra societat. Cada dia a Europa hi ha violacions greus dels drets dels infants, que moltes vegades tenen conseqüències per a tota la vida.

Amb l’objectiu de prevenir aquests crims,  perseguir aquells que els cometen i protegir les víctimes, el Consell d’Europa i els seus Estats-membre s’han compromès a prendre mesures per tal que pares, educadors, ONG i responsables polítics no defugin el problema, sinó que el facin sortir a la llum, l’analitzin i, per damunt de tot, proposin solucions.

Els objectius d’aquest Dia Europeu són, doncs, conscienciar la ciutadania de l’explotació i l’abús sexual dels infants i, sobretot, de la necessitat d’eradicar aquest tipus d’actes; facilitar el debat públic sobre la protecció dels drets dels infants; combatre l’estigmatització de les víctimes; i finalment promoure la ratificació i la implementació del Conveni de Lanzarote, un document que obliga els estats a perseguir i incloure als respectius codis penals qualsevol forma d’abús sexual, alhora que proposa diferents mesures per combatre’l.

Vull recordar que el Consell General va ratificar l’esmentat Conveni del Consell d’Europa sobre la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexuals, altrament dit Conveni de Lanzarote, el 23 de gener de 2014.

Per commemorar la data de demà, prego al Molt Il·lustres Consellers i Conselleres Generals, així com al M. I. Govern si ens hi vol acompanyar, que tan bon punt se suspengui la sessió, s’atansin aquí al davant per fer una foto per a la campanya “Un de cada cinc” del Consell d’Europa, de sensibilització i lluita contra l’abús sexual dels infants.

Galeria d'imatges