El Consell General publica la primera transcripció del Politar Andorrà original
El vestíbul del Consell General ha acollit la presentació de la nova edició del Politar Andorrà d'Antoni Puig. Tal com ha explicat el síndic general, Vicenç Mateu, a l'inici de l'acte, "el Consell General va decidir publicar el Politar Andorrà amb motiu dels 250 anys de la seva redacció, tenint en compte que l'edició anterior estava exhaurida. El Politar Andorrà d’Antoni Puig és, juntament amb el Manual Digest d’Antoni Fiter i Rossell, una obra de referència per entendre què ha estat històricament l’art de fer política a Andorra. En un entorn de creixent complexitat, tant l’un com l’altre serveixen per reivindicar la neutralitat d’Andorra i mantenir així l’equilibri, la pau i la independència de les nostres valls".
El síndic ha assegurat que "amb la publicació del Politar Andorrà, el Consell General contribueix a la divulgació del nostre patrimoni documental, posant-lo a l’abast dels investigadors i del públic en general. El Politar Andorrà té, sens dubte, un interès des del punt de vista historiogràfic i ens ajuda a comprendre millor una època de profundes transformacions. És, tanmateix, font del dret consuetudinari i tota una lliçó sobre el que ha estat tradicionalment a Andorra l’art de fer política".
Pel seu cantó, Ignasi J. Baiges ha parlat del context en què van apareixer el Manual Digest primer i el Politar Andorrà pocs anys després. Així, Baiges ha recordat que "el Politar reprodueix el Manual Digest gairebé al peu de la lletra, una obra amb la qual comparteix una mateixa intencionalitat, la de reivindicar la neutralitat d’Andorra en un context històric de creixent complexitat en les relacions amb els regnes de França i Espanya, els seus dos poderosos veïns".
Ignasi J. Baiges ha desenvolupat la seva activitat docent i investigadora a la Universitat de Barcelona. Les recerques que ha dut a terme s’han centrat en l'escriptura a Catalunya i a la Corona Catalanoaragonesa. La seva activitat docent ha consistit en impartir classes de Paleografia i de Diplomàtica.
Dirigeix el Diplomatari de la Vall d’Andorra i forma part del grup d’editors i curadors del volum del Comtat de Barcelona de l’obra Catalunya carolíngia que edita l’Institut d’Estudis Catalans. És membre del Grup de Recerca en Estudis Medievals d'Art, Història, Paleografia i Arqueologia (MAHPA), del Grup d’Innovació Docent [Contra]Tædium i de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona. També ho és de la Comissió Internacional de Diplomàtica i és, des d’ahir, Membre Numerari de l’Institut d’Estudis Catalans per la Secció Històrico-Arqueològica.