Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General participa en la reunió online de la Comissió Permanent de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

El Consell General participa en la reunió online de la Comissió Permanent de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

Consell General, 8 de juliol del 2020

Ferran Costa, en la seva qualitat de Cap de la delegació del Consell General, ha estat un dels 40 participants


Una quarantena de Caps de delegació, han participat en la primera reunió online que ha celebrat la Comissió Permanent de l’OSCEPA des de la seva creació. La situació ha estat motivada per la recent crisi sanitària que ha obligat a cancel·lar la Sessió anual que aquest organisme tenia previst celebrar a Vancouver (Canadà) durant aquest mes de juliol.

A la reunió, celebrada ahir, hi va participar el Cap de la delegació del Consell General a l’OSCEPA, Ferran Costa. La reunió d’ahir, va servir per ratificar el projecte de pressupost previst per a l’exercici comprès entre l’1 d’octubre de l’any 2020 i el 30 de setembre de l’any 2021.

El president de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE va enviar una carta a totes les delegacions el passat 15 de maig amb l’esborrany del pressupost i l’informe elaborat pel tresorer. Les delegacions membres van tenir temps fins el 15 de juny per manifestar les objeccions escaients. Un cop passat el termini fixat i vist que cap delegació s’ha pronunciat en contra, el projecte de pressupost s’ha aprovat per unanimitat.

La principal novetat d’aquest any és que degut a crisi sanitària l’OSCEPA ha hagut de suspendre bona part de les seves activitats. Això ha generat un estalvi de prop de 350.000€, una quantitat que l’OSCEPA ha decidit destinar a pagar un % de les quotes dels estats membres com a exercici de responsabilitat i solidaritat davant la greu situació econòmica que està provocant la pandèmia.

En el cas del Consell General, la quota a pagar és de 4.116€, fet que suposa un estalvi de 438€ respecte l’exercici anterior.

El president de l’OSCEPA, George Tsereteli, va obrir el fòrum en línia agraint a les delegacions el compromís actiu i continuat durant aquests temps extraordinaris. Va informar que el secretariat internacional de l’organització està treballant en un informe, que es publicarà els propers dies, que resumeix les conclusions generals i les recomanacions derivades dels diàlegs web parlamentaris organitzats per l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE des del març, els quals han comptat amb una participació activa per part de la Delegació del Consell General.

El president va assenyalar que la recent crisi ha demostrat el valor inigualable de l’OSCE, inclosa la seva versatilitat i capacitat de resposta ràpida i eficaç.

El secretari general, Roberto Montella, va destacar els  diàlegs web parlamentaris organitzats per l’OSCEPA durant aquests mesos, així com les reunions informals que es van mantenir amb les delegacions de l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE, entre les quals una específica amb els microestats membres (Andorra, San Marino, Mònaco i Liechtenstein)..

Els temes que van sorgir en el debat general van incloure la crisi d'Ucraïna, el racisme i la brutalitat policial, la migració, la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic, la discriminació i els drets LGBT, la resiliència i la cohesió social, la continuació de l'activitat parlamentària durant el bloqueig.

Galeria d'imatges