Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General participa en el seminari per a joves parlamentaris organitzat per l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE i la Comissió de Seguretat i Cooperació amb Europa dels Estats Units

El Consell General participa en el seminari per a joves parlamentaris organitzat per l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE i la Comissió de Seguretat i Cooperació amb Europa dels Estats Units

4 de febrer del 2020

Els consellers generals, Srs. Roger Padreny i Carles Sánchez, participen des d’ahir en el Seminari “Future Leadership for Political Inclusion in the OSCE Region” organitzat conjuntament per l’Assemblea parlamentària de l’OSCE i la Comissió de Seguretat  i Cooperació amb Europa del Parlament nord-americà. El Seminari està destinat a joves parlamentaris, menors de 35 anys, d’un estat membre de l’OSCE-PA.

El Seminari va començar dilluns amb la sessió de treball “Garantir el nostre futur: cooperació de seguretat inclusiva”. Aquesta sessió aprofundirà en la manera en què els joves estan ben situats per millorar la confiança i les mesures de creació de seguretat entre els Estats i augmentar la consciència sobre els costos i les implicacions dels conflictes a la zona de l’OSCE.

Durant la segona sessió, dimarts, s’abordarà el tema “Mantenir el nostre futur: ocupació, emprenedoria, innovació i medi ambient”.

La segona dimensió de la seguretat integral de l’OSCE implica el paper que els joves tenen en la “Seguretat Econòmica i Ambiental”, que inclou l’atur, les tecnologies emergents, els reptes ambientals, la seguretat energètica i la corrupció, entre d'altres. Amb els moviments a tot el món que reconeixen la urgència d’alguns d’aquests temes, els joves tenen una participació particular i volen resoldre aquests problemes, no només per a les generacions futures, sinó per a l’actualitat. En aquesta sessió, els participants debatran sobre com integrar els joves en la resolució de problemes econòmics i mediambientals en l'àmbit de l'OSCE i més enllà.

El Seminari té lloc els dies 3 i 4 de febrer, a l’edifici del Capitoli a Washington. Hi participaran joves parlamentaris dels 57 estats membres que integren l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

www.oscepa.org

Galeria d'imatges