Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General participa en el seminari online “Enfortir el compromís dels joves en la vida política i pública” organitzat conjuntament per l’ODIHR (OSCE) juntament amb el Consell d’Europa.

El Consell General participa en el seminari online “Enfortir el compromís dels joves en la vida política i pública” organitzat conjuntament per l’ODIHR (OSCE) juntament amb el Consell d’Europa.

Consell General, 10 de setembre del 2020

Hi han pres part 250 joves de 60 països. El Consell General ha estat representat pel parlamentari Roger Padreny.

 

L’esdeveniment i el cicle de tallers pretenen “connectar els punts" entre joves, responsables polítics i altres grups d'interès juvenil amb l’objectiu d’aprofundir en les necessitats i contribucions dels joves a la vida política i pública dins la regió OSCE. Els participants elaboraran una "Agenda per a la Joventut i la Democràcia" perquè les institucions democràtiques i altres parts interessades considerin el suport a la participació pública i política dels joves.

 

En la intervenció realitzada durant la sessió inicial, Roger Padreny, ha posat de manifest com “la pandèmia derivada del SARS-CoV-2 ha evidenciat les particularitats i fragilitats dels joves. En aquest sentit ha proposat repensar les necessitats específiques dels joves per incloure-les dins dels debats nacionals i prendre així noves decisions per donar resposta a una realitat juvenil que es presenta cada cop més dura. Padreny ha exposat la voluntat de tots els grups parlamentaris del Consell General per començar a treballar en una Proposta d’Acord de Joventut conjunta amb l’objectiu de no deixar al marge les generacions més joves del país.

 

Posteriorment Roger Padreny ha participat en un taller relatiu a les institucions  democràtiques i el compromís significatiu dels joves en la presa de decisions. En el marc d’aquest taller, el conseller general ha intervingut per demanar la creació de més espais de decisió vinculants que comptin amb la participació dels joves i ha posat com a exemple la creació d’una subestructura dins l’Assemblea parlamentària de l’OSCE que es va acordar durant el seminari per a joves parlamentaris celebrat el mes de febrer a Washington i organitzat per l’OSCE-PA i la Comissió de Hèlsinki.

 

El Seminari que es realitza online està organitzat per l’ Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans de l’OSCE (ODIHR), juntament amb el Consell d’Europa, l’Acadèmia europea per a la Diplomàcia, l’Ambaixada de Geòrgia a Polònia i PwC.

 

Avui ha tingut lloc la primera sessió de tallers, el proper 17 de setembre tindrà lloc la segona part.

 

Més informació:

https://www.osce.org/odihr/youth-engagement-in-politics-event-2020

 

 

Galeria d'imatges