Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General iniciarà l’any vinent la reforma dels Jardins de Casa de la Vall

El Consell General iniciarà l’any vinent la reforma dels Jardins de Casa de la Vall

Andorra la Vella, 11 de juliol del 2023

Aquest estiu han començat els treballs preparatoris per a la reforma dels Jardins de la Vall que es portaran a terme a partir de l’any 2024. De moment, ja s’ha tancat el contracte amb l’arquitecte Xavier Aleix perquè s’encarregui de dirigir la remodelació. Aleix va ser el guanyador del concurs d’idees de remodelació de la zona posterior a la Casa de la Vall que es va fer l’any 2020.

També s’han començat les reunions amb el Comú d’Andorra la Vella perquè la reforma respongui a les necessitats dels veïns de la zona. En aquest sentit, des del Consell General s’impulsarà un nou accés per a vianants al barri del Pui facilitant la connexió d’aquest veïnat amb el centre històric de la capital.

La subsíndica general, Sandra Codina, ha explicat que al projecte de remodelació “no hi haurà volumetria ni noves edificacions, tampoc pàrquing ni nous edificis annexos”. La voluntat és que sigui “un jardí amb arbres i plantes autòctones del país, però  també es vol donar un caire institucional, ja que és la zona de recepció d’autoritats” ha detallat. A més, ha avançat que a la zona on hi ha l’actual pàrquing “anirà un teatre grec que pugui acollir concerts i activitats culturals per a tots els ciutadans”.

Acords de la Junta de Presidents

En la reunió d’aquesta tarda de la Junta de Presidents s’ha emplaçat els grups parlamentaris que el mes de setembre tinguin tancada la composició de la Junta Electoral. A més, també s’ha recordat que cal donar resposta a Govern per al nomenament de dos membres del Consell d’Administració de l’AFA per cobrir les vacants de Josep Escoriza i David Cerqueda que ha estat nomenat director d’aquest organisme.

Pel que fa al treball parlamentari, a petició del Grup Parlamentari Andorra Endavant, s’annexarà amb els informes de les comissions legislatives un quadre resum en forma de taula que reculli d’una forma més visual el sentit de les votacions de les esmenes de tots els grups parlamentaris. La Junta de Presidents li ha donat el vistiplau a la proposta, ja que considera que permetrà facilitar el treball parlamentari.

Per acabar, s’ha acordat, a demanda de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia, organitzar al Principat d’Andorra la celebració de l’assemblea de la regió europea d’aquest organisme l’any 2025.

La pròxima reunió de la Junta de Presidents s’ha programat per al dimarts 12 de setembre a les 12 hores.

RODA DE PREMSA POSTERIOR A LA JUNTA DE PRESIDENTS

Galeria d'imatges