Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General incrementa el control dels organismes adscrits

El Consell General incrementa el control dels organismes adscrits

Casa de la Vall, 18 de gener del 2024

La Sindicatura ha aprovat, aquest dimecres a la tarda, el Programa de control pressupostari per a l’exercici del 2024. Aquesta és la primera vegada que el Consell General comptarà amb un programa de control pressupostari que té la finalitat de comprovar i verificar si l’execució dels pressupostos dels organismes adscrits s’ajusta a les normes i els principis que els regeixen, als objectius que es pretenen i a l’economicitat i eficiència de la despesa pública.

En el marc d’aquest programa, la Intervenció del Consell General controlarà pressupostàriament els organismes adscrits des del punt de vista financer i legal. En aquest sentit, l’Agència de Protecció de Dades (APDA), l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), el Raonador del Ciutadà i el Tribunal de Comptes estaran subjectes al control pressupostari amb la modalitat de control financer. A la vegada, totes aquestes entitats, exceptuant el Tribunal de Comptes, també estaran subjectes al control de legalitat.

El control de legalitat suposa “la fiscalització prèvia dels actes, documents i expedients de l’exercici del 2024 amb incidència sobre les finances públiques, de les despeses d’un import superior o igual a 600 euros” i que s’hauran de presentar a la Intervenció del Consell General “amb un mínim d’antelació de cinc dies laborables”, segons es recull a l’apartat 2 de l’article 4 del Programa de control pressupostari. A més, també està subjecte a aquest control “la contractació de personal” que rebrà “la fiscalització prèvia de la Intervenció del Consell General”.

Amb aquestes accions, la Sindicatura incrementa el control dels organismes adscrits que hauran de rebre l’autorització de la Intervenció del Consell General per a despeses superiors als 600 euros i també en la contractació del personal.

Document: Programa de control pressupostari per a l'exercici del 2024

Galeria d'imatges