Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General i el Govern celebren el Dia Internacional de l’Educació

El Consell General i el Govern celebren el Dia Internacional de l’Educació

Consell General, 24 de gener del 2023

La síndica general, Roser Suñé i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han presidit aquest dimarts a tarda els actes de celebració del Dia Internacional de l’Educació. Es tracta d’una jornada promoguda per la UNESCO que fa cinc anys que es commemora al Principat, enguany sota el lema ‘invertir en les persones, prioritzar l’educació’.

L’acte s’ha centrat específicament en l’educació destinada a la població adulta, donat que aquest 2023 fa 25 anys que es va posar en marxa el Centre d’Educació Bàsica d’Adults. Per a la ministra Vilarrubla, “l’educació és un element clau per a la construcció d’una societat inclusiva i equitativa, basada en el coneixement i en la participació ciutadana, i no s’ha de restringir a un sol moment vital de les persones”. En aquest sentit, ha afegit que “la formació al llarg de la vida ofereix possibilitats de desenvolupament professional continuat, facilitant la inserció laboral i la reorientació professional”.

Per la seva banda, la síndica general, que durant molts anys s’ha dedicat a la docència per a adults, ha apuntat que la formació “és una porta oberta a l’evolució de la persona: educar-se és transformar-se i ajuda a trencar barreres”. També ha agraït especialment poder confluir en un mateix acte les seves dues vessants: la política, i la de professora.

Els actes de celebració d’aquesta tarda s’han iniciat amb un breu concert a càrrec del Cor de Rock d’Encamp. Posteriorment, s’ha projectat un vídeo amb diferents testimonis de professors i alumnes del Centre de Formació al Llarg de la Vida i seguidament ha tingut lloc una taula rodona al tomb de ‘L’educació per a persones adultes: multiplicar les oportunitats’, amb diversos representants relacionats, d’una manera o altra, amb la formació continuada professional.

Finalment, Vilarrubla i Suñé han lliurat un reconeixement a diverses persones que han contribuït a fomentar els estudis entre els adults: Roser Bastida, per haver impulsat la creació del Centre d’Educació Bàsica d’Adults; Raúl Cruz, per la seva tasca en difondre l’ensenyament de la llengua francesa als adults i Aurelio Corral, per l’organització de l’Aula Oberta.

El Consell General, sota el paraigua del Comitè Executiu del Grup Nacional a la UIP i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, han organitzat l'acte de celebració a Andorra del Dia internacional de l’educació 2023 sota el lema “Invertir en les persones, prioritzar l’educació”.

Galeria d'imatges