Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General edita el Joc de l'Oca de la Casa de la Vall

El Consell General edita el Joc de l'Oca de la Casa de la Vall

El Consell General ha editat el Joc de l’Oca de la Casa de la Vall, una versió pròpia del popular joc de taula que permet descobrir la institució i la seva història. Es tracta, doncs, d’una eina educativa per als infants, i també una oportunitat per a persones de totes les edats de conèixer el Consell General mentre passen una estona entretinguda.

El Joc de l’Oca de la Casa de la Vall ofereix als jugadors un recorregut a través de la història d’Andorra i del Consell General, que culmina amb l’arribada a la Casa de la Vall. Les caselles que conformen el tauler mostren, entre d’altres, els càrrecs i els òrgans de funcionament del Consell General; referents històrics de la política andorrana, com el ‘Manual Digest’ o l’Armari de les Set Claus, i altres elements del sistema polític andorrà, com per exemple la figura del cap de Govern. Igualment es rememora algun episodi rellevant de la història recent del país, com va ser la visita del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, l’abril del 2013. L’explicació del significat de cada casella es pot llegir al mateix llibret que conté les regles del joc, que estan impreses en quatre llengües –català, castellà, anglès i francès– perquè el Joc de l’Oca sigui també un element de divulgació per als turistes que visiten la Casa de la Vall. Les il·lustracions originals són de Pere Puig.

El Joc de l’Oca es podrà adquirir, com a producte de marxandatge, a l’entrada de la Casa de la Vall. A més, se’n regalaran exemplars a les ludoteques comunals, esplais i cases pairals, així com  a d’altres equipaments i serveis destinats a la infància i la gent gran.


Balanç del marxandatge de la Casa de la Vall

El Consell General va presentar el marxandatge de la Casa de la Vall el setembre del 2013, com una manera d’explicar la història d’aquest edifici i de la institució a través dels objectes. Fins al moment, s’han venut gairebé 4.000 articles (3.983 segons el recompte de caixa a 1 de desembre del 2015), essent les tasses, les postals, els imants, els llapis i els didals els productes estrella. També ha tingut una bona acollida el llibre ‘Casa de la Vall’, amb 135 exemplars venuts en els diferents idiomes en què està editat (de més a menys venut: francès, anglès, català, castellà, alemany, italià, rus).

 

Galeria d'imatges