Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General celebra el debat d'investidura del cap de Govern, amb les intervencions dels candidats Xavier Espot, Cerni Escalé i dels Grups Parlamentaris.

El Consell General celebra el debat d'investidura del cap de Govern, amb les intervencions dels candidats Xavier Espot, Cerni Escalé i dels Grups Parlamentaris.

Andorra la Vella, 10 de maig del 2023 14.30 h

El Consell General d'Andorra celebra durant els dies 9 i 10 de maig el debat d'Investidura del cap de Govern, en el qual s'escollirà qui serà el nou cap de Govern del País.

El primer dia, ahir 9 de maig, a les 9.30 va ser el primer discurs del candidat a cap de Govern, Xavier Espot, de Demòcrates per Andorra.
En el seu discurs, Espot, entre d'altres temes, va destacar la importància del diàleg i la col·laboració per trobar punts d'acord en benefici d'Andorra. El candidat va proposar la creació d'un pacte d'estat obert a totes les forces polítiques per abordar qüestions clau, com les relacions d'Andorra amb la Unió Europea i la seguretat social, així com la diversificació econòmica i el desenvolupament sostenible. En matèria de política turística, es va suggerir diversificar l'oferta respectant el medi ambient i crear el Consell Nacional del Turisme. Pel que fa a la política lingüística, es va voler incentivar el coneixement i l'ús del català.

Després de la intervenció de Xavier Espot, era el torn del candidat a cap de Govern, Cerni Escalé, de Concòrdia. No obstant, el candidat no va poder fer la seva intervenció per una petita indisposició i la sessió va ser ajornada per a l'endemà.

Així, avui 10 de maig, a les 9.30 s'ha reprès el debat d'investidura.


Cerni Escalé, ha pogut prosseguir amb el seu discurs, destacant, entre d'altres temes,  la seva voluntat de treballar des del Consell General per fer un control legislatiu i parlamentari de les accions del govern. El seu discurs ha girat entorn a la transparència i la necessitat de fomentar el consens per assegurar les reformes més importants de l'Estat al llarg del temps. Escalé, ha plantejat la necessitat d'establir criteris més estrictes per a l'urbanisme i la limitació de noves urbanitzacions a la capacitat de càrrega del País. El candidat també va destacar la importància de conductes de responsabilitat, sentit comú, consciència d'escala i solidaritat intergeneracional per garantir el desenvolupament sostenible d'Andorra.

Després de la intervenció dels candidats, els Grups Parlamentaris han intervingut fent les seves aportacions oportunes.

En acabar les intervencions s'ha procedit a una pausa.

La sessió té previst reprendre's a les 16.30 h, on serà el torn de rèpliques dels candidats i grups parlamentaris; per acabar, es procedirà a la votació.

El Consell General d'Andorra informarà puntualment dels resultats.

Galeria d'imatges